Geluk

7 geheimen van mensen die geen rommel hebben

8 geheimen voor een huis zonder rommel

Die kaarsen die niet bij jouw interieur passen en die je nog een keer weg wilt geven, die oude vazen die ooit nog wel van pas komen, die stapel papieren die je nog moet uitzoeken en in mappen moet doen… Hoe je ook je best doet, op de een of andere manier vindt rommel zich een weg naar jouw huis. Onderstaand vind je 7 geheimen van mensen die een opgeruimd huis hebben vrij van rommel.

1 Ze bewaren geen cadeautjes die ze niet leuk vinden
Het lijkt onmogelijk ;), maar je hoeft cadeaus die je hebt gekregen, en helemaal niet leuk vindt, niet te bewaren. Het lijkt ondankbaar, maar soms past iets gewoon niet bij jou of bij je huis. Je kunt het 4 jaar bewaren en dan alsnog weg doen of je kunt het direct naar de kringloopwinkel brengen.

2 Wanneer ze iets nieuws kopen doen ze iets ‘ouds’ weg
Je hoeft die oude waterkoker niet te bewaren ‘voor het geval dat’ wanneer je een nieuwe hebt gekocht. Dat oude ding kan gewoon weg. Hetzelfde geldt voor je oude haarborstel, oude vazen en je oude portemonnee of afgedragen tas.

3 Ze hebben geen rommellade
Het is verleidelijk om een lade in je huis te hebben waar je al je rommel in kunt gooien. Maar let op onze woorden: wanneer jij jezelf eenmaal toestaat dat je oude telefoonoplader in die lade blijft liggen dan is dit de weg naar een totale chaos in die lade. Dus gooi die oude oplader gewoon weg en houd je lades netjes.

4 Ze bewaren geen kleding die ze toch nooit aan hebben
Dit lijkt logisch, maar hoeveel oude broeken en truien heb jij in je kast hangen omdat je die aan kunt trekken als je een keer gaat klussen? Haal deze oude spullen uit je kast en bewaar 1 broek en shirt voor je mogelijke schilderklussen.

5 Ze zijn digitaal
Sommige dingen zijn leuk om echt fysiek te hebben. Maar je loonstroken of andere administratie kun je ook gewoon in je cloud of op een andere online plaats bewaren. Kijk eens naar al je papieren en zie wat je kunt digitaliseren en online kunt opslaan. Plan wat scan momenten in en ruim je papieren op.

6 Ze nemen elke dag hun tafels en keukenblad af
Heb jij wel eens geprobeerd om een tafel af te nemen met een doekje waar enorm veel troep op ligt? Nee dus, dus opruimen die troep en afnemen die tafels.

7 Ze maken geen onderscheid tussen hun zomer en wintergarderobe
Hoeveel badpakken en bikini’s heb je eigenlijk? En hoeveel draag je er nog echt? Hetzelfde geldt voor korte broeken en rokjes, wat trek je echt nog aan? Eigenlijk zou je hele garderobe in 1 kast moeten passen.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl