Zelfliefde

De 12 maanden zelfliefde uitdaging, het enige goede voornemen waar jij je aan hoeft te houden

de 12 maanden zelf-liefde uitdaging

Of je nou wilt afvallen, gezonder wilt leven, vaker wilt sporten of meer wilt ontspannen in 2018, het gaat allemaal om zelfliefde. Daarom geven we je dit jaar maandelijks een kleine uitdaging die je veel makkelijker kunt volhouden dan één groot goed voornemen.  Elke maand doen we een stapje waardoor je gefocust en gemotiveerd blijft om goed voor je emotionele, mentale en fysieke gezondheid te zorgen:

Januari: Voed je ziel
Januari, een verse start en een goed moment om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Neem de tijd om over je voeding na te denken. Denk vooruit en bereid maaltijden van te voren. Kook voor jezelf en je gezin en voel dat goed voor jezelf zorgen begint met jezelf goed voeden. Geef je lichaam de energie die het nodig heeft!

-> De drie geheimen van zelfliefde 

Februari: Stel digitale limieten in
Merk jij ook dat technologie ervoor zorgt dat je overprikkeld en gestrest raakt? Stel dan grenzen. Je hoeft niet altijd direct op appjes te reageren of overal ja tegen te zeggen. Je hoeft niet altijd ‘aan’ te staan en dit geldt voor zowel Instagram als e-mail. Geef jezelf een periode per dag dat jij je telefoon weglegt of uitzet. Creëer deze gewoontes vroeg in het jaar zodat jij hier de komende maanden profijt van hebt.

Maart: Meditatie
Om je te vragen om in maart elke dag te gaan mediteren gaat een beetje ver als je normaal niet mediteert. Maar probeer dan in maart minimaal 10 keer te mediteren. Zet wat reminders in je agenda en ga opzoek naar een app die bij jou past. VGZ heeft een fijne mediatie app en ook de Nederlandse app ‘Mindfulness’ heeft prettige geleide meditaties.

-> Waarom zelfliefde begint met je grenzen herkennen

April: Maak tijd voor Thee
Thee kan heel goed zijn voor je lichaam, geest en ziel. In april kun je verschillende soorten thee proberen. Kom erachter welke thee jij het lekkerste vindt en door welke thee jij je kalm voelt. Thee kan een heerlijk kalmerend slaapmutsje zijn zodat je later rustig in slaap kunt komen.

Mei: Zoek een kalme work-out
Focus je deze maand op een rustige work-out zoals yoga, Pilates, zwemmen, wandelen of fietsen. Zoek uit wat je leuk vindt en doe dit 2 keer per week.

-> Dit is wat zelfliefde echt betekent want het gaat niet alleen over een warm bad en chocolade

Juni: Foam roll en laat los
Foam rollen kan zo weldadig voelen! Leer deze zomer de foam roll beter kennen en ontdek welke spieren het meeste behoefte hebben aan de foam roll. Ga opzoek naar de spanningspunten in je lichaam en laat de foam roll zijn werk doen.

Juli: Creëer een ochtendroutine
Wil je voortaan de dag goed beginnen? Begin je dag met wat zelf-liefde in de vorm van een ochtendroutine. Geef jezelf elke ochtend een paar extra minuten. Kun jij jezelf uitdagen om er ’s ochtends 30 minuten eerder uit te aan? Je hebt dan tijd voor meditatie, je ontbijt of misschien zelfs een korte work-out.

-> 3 manieren om zelfkritiek om te zetten naar zelfliefde

Augustus: Probeer aromatherapie
In augustus kun je uitproberen of aromatherapie wat voor jou is. Ga op zoek naar aromatische olie welke goed is voor jouw gezondheid. Heb je behoefte aan wat rustgevende lavendel of juist aan energieke citrus? Misschien wil je wat meer lucht hebben dankzij eucalyptus of ga je de strijd aan met je hoofdpijn door wat munt. Ga op ontdekkingsreis en kom erachter wat voor jou goed voelt.

September: Slaap uitdaging
De tijd is aangebroken voor een slaaproutine zodat je beter slaapt en voldoende uitrust ’s nachts. Ga vroeg naar bed om er zeker van te zijn dat je voldoende uur slaap meepakt. Voldoende slaap zorgt niet alleen voor meer energie, het zorgt er ook voor dat je immuunsysteem verbetert, je minder stress ervaart en dat je je gewicht beter onder controle kunt houden.

-> 6 lastige, maar effectieve oefeningen voor meer zelfliefde

Oktober: Houd een dagboek bij
Neem elke dag voordat je gaat slapen of voordat je je bed uitgaat de tijd om een paar zinnen in je dagboek te schrijven. Begin met op te schrijven waar je dankbaar voor bent en ga verder door op te schrijven wat je doelen zijn, je dromen, je worstelingen en je ideeën. Zelfreflectie en wat tijd voor jezelf helpt je om in balans te blijven.

November: Zorg voor je lichaam
Boek een massage, probeer acupunctuur, ga voor een reiki behandeling, vraag advies van een voedingsdeskundige, ga een dagje naar de sauna of trakteer jezelf op een maandje personal training. Kies iets wat bij jou past en zorg in november voor je lichaam.

December: Geef terug
Weet je wat je een goed gevoel geeft? Anderen helpen. December is een goede maand om wat terug te doen. Kijk eens wat voor vrijwilligerswerk er bij jou in de buurt is. Het is een goede manier om het jaar met een goed gevoel af te sluiten.

-> Jij bent je toekomstige zelf; de acties die je nu onderneemt zeggen wie je over een week of een jaar bent

popsugar.com