Geluk

Onderzoekers zeggen dat mensen die graag alleen zijn meer kans hebben op succes

Waarom jij als hooggevoelige zo'n aanwinst bent voor je bedrijf

Willen we niet allemaal succesvol zijn? Succesvol in ons werk, de liefde, familie, vrienden etc. Maar hoewel we allemaal wel succes willen hebben kan het een worsteling zijn om succesvol te zijn. Je denkt misschien dat de extraverte persoonlijkheden van deze wereld de meeste kans hebben om hun doelen te bereiken, de wetenschap zegt anders. De neiging om liever alleen te zijn dan om sociaal te zijn kan je daadwerkelijk helpen om meer succesvol te zijn. Onderstaand zie je waarom dit is:

-> 13 leuke dingen die je alleen kunt doen

1 Je hebt geen goedkeuring nodig
Wanneer jij jouw tijd alleen waardeert en fijn vindt dan ben je waarschijnlijk goede vrienden met jezelf. En deze eigenschap kan je op meerdere fronten positief helpen. Één van de belangrijkste factoren voor succes is keuzes maken waar je vertrouwen in hebt. Wanneer je niet bent gefocust op een onderdeel uitmaken van een groep, dan kun jij je focussen op welke keuzes het beste zijn voor jou.

-> 6 perfecte hobby’s voor als je graag alleen bent

Dit kan zich ook uiten in succes op het werk. Wanneer je niet al je energie kwijt bent aan het pleasen van anderen en je druk maken over wat anderen wel niet vinden, dan kun jij je focussen op je werk en je werk doen naar jouw standaarden.

2 Minder impulsieve keuzes
Mensen die het fijn vinden om alleen te zijn denken vaak bewuster na over hun keuzes. En als het op keuzes maken aankomt dan is de kans stukken groter dat je de juiste keuze maakt wanneer je er bewust over nadenkt. Dokter Maryam Jahdi legt uit dat voor mensen die graag alleen zijn, gedrag meer wordt bepaald door consequenties en minder door beloningen.
Minder impulsief zijn kan helpen bij verschillende uitdagingen – van het verspillen van geld tot impulsieve aankopen in de supermarkt. Door rustig na te denken en verschillende opties met elkaar te vergelijken kun je ver komen.

-> Deze dingen gebeuren als je alleen zijn prettig begint te vinden

3 Op financieel gebied

Voor mensen die weten dat consequenties belangrijker zijn dan beloningen, kan het een stuk makkelijker zijn om hun geld wijs uit te geven. Mensen die het fijn vinden om alleen te zijn weten hoe ze over besluiten moeten nadenken. Dit is perfect voor het maken van financiële beslissingen waarbij je slechte keuzes, negatieve consequenties en gemiste kansen moet zien te vermijden.

Dus geniet van je tijd alleen en gebruik het wijs, het kan zomaar jouw sleutel naar succes zijn…

->Mensen die graag alleen zijn hebben deze bijzondere karaktereigenschappen

Lifehack.org