Introvert

6 perfecte hobbies voor als je introvert of graag alleen bent

6 perfecte hobbies voor als je introvert of graag alleen bent

Je hebt voor jezelf vast wel een idee of je introvert of extravert bent. Introverte mensen vinden het fijn om alleen te zijn en omdat ze genieten van tijd alleen benaderen ze de wereld ook anders dan meer sociale pesoonlijkheden. Introverte mensen hebben tijd alleen nodig om na te kunnen denken, te reflecteren, te werken en om te kunnen laden. 

Als je ook graag alleen bent is het goed om je tijd te investeren in hobbies. Hierdoor kun je de tijd alleen niet alleen gebruiken om op te laden, maar haal je er ook ook nog eens plezier uit! Daarom hebben wij een aantal hobbies voor je op een rij gezet die je kunt beoefenen als je graag alleen bent.

Bakken
Bakken is een super leuke hobby om alleen te doen. Of je nou een beginner bent of jaren bakt: je kunt op alle niveaus bakken, dus de uitdaging blijft. Want je kunt bakmixen kopen of je kunt je eigen mixen maken. Hetzelfde geldt voor de versiering van je creatie, je kunt het zo gek (of mooi) maken als jij wilt. Er zijn overigens ook prachtige mallen te koop die jouw creaties eruit laten zien alsof ze zo bij de banketbakker vandaan komen. En weet je niet goed wat je met al dit lekkers aan moet? De meeste taarten en cakes kun je prima invriezen, zo kun je af en toe genieten van een stukje.

Lezen
Lezen is één van de beste hobbies om alleen te doen en één die je uren achtereen plezier kan geven. Je kunt boeken lezen die je iets nieuws kunnen leren, maar je kunt ook boeken lezen waarin jij je volledig kunt verliezen. Lezen is een perfecte manier om de wereld uit te nodigen in jouw huis, zonder daadwerkelijk de wereld uit te nodigen in je huis. En mocht je wel een stap verder willen gaan dan kun jij je altijd nog aansluiten bij een boekenclub. Dat is een leuke manier om mensen te leren kennen met dezelfde interesse als jij.

Schrijven
Schrijven staat je toe om jezelf te uiten op jouw manier en wanneer jij dit wilt. Het kan in de vorm van een dagboek, poëzie, verhalen of misschien wil je zelfs aan een boek werken. Het is een fijne manier om jezelf creatief te uiten. Als jouw teksten anderen kunnen helpen kun je ook nog over na te denken om een blog te starten. Een blog is sowieso een leuke manier voor introverte mensen om zich te uiten. Daarnaast is het interessant en leuk om te leren hoe je een website bouwt. Schrijven als hobby is een breed begrip en je kunt verschillende manieren en stijlen proberen tot je iets hebt gevonden wat bij jou past. 

Puzzelen
Puzzelen is een goede manier om je brein scherp te houden en om jezelf uit te dagen. Puzzels zijn de ideale bezigheid voor mensen die van hun eigen gezelschap houden. Je moet gewoon even zoeken naar het soort puzzel wat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld soduko, kruiswoord, online puzzels of een legpuzzel doen. Puzzels zijn goed voor je brein omdat het onder andere je geheugen concentratie verbetert. Maar het aller belangrijkste, het is leuk om te doen! Je kunt je favoriete puzzels steeds weer doen zonder dat je je verveeld. 

Fotografie
Fotografie stelt je in staat om alles om je heen vanuit een ander perspectief te bekijken. We hebben bijna allemaal een mobiele telefoon waarmee we foto’s kunnen maken. Dit is een prachtige manier om te starten met fotograferen. Zo hoef je niet direct veel geld te investeren. Als je er lol in hebt kun je je verdiepen in fotografie en alle verschillende toestellen en accessoires. 

Ga aan de slag met je creativiteit
Geef je creativiteit de vrije hand en geniet van het proces van het creëren. Geniet van je tijd die je doorbrengt met schilderen, tekenen of boetseren. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en stress los te laten. Begin gewoon, doe een cursus of kijk wat YouTube filmpjes en geef je creatieve kant een kans. 

Van je eigen gezelschap genieten betekent niet dat je altijd alleen moet zijn. Het betekent dat je van de tijd die je alleen doorbrengt kunt genieten en een hobby helpt je hierbij.

Goodmen project