Geluk

8 Beloftes die je kunt maken voor gelukkig leven

Wat je dus niet moet zeggen tegen iemand die een burn out heeft

Gelukkig zijn, veel mensen proberen van alles om geluk te vinden. Maar geluk zit in jezelf. Het heeft niets te maken met de perfecte relatie of die geweldige baan.  Mensen kunnen soms zo streng voor zichzelf zijn omdat ze de doelen die ze voor zichzelf hadden gesteld nog niet hebben bereikt. Ze denken dat ze gelukkig worden na die ene promotie of wanneer ze eindelijk een relatie krijgen.

Onderstaande beloftes met daarbij persoonlijke mantra’s kunnen je helpen om jouw geluk te vinden.

1 Accepteer je imperfecties

Ik ben perfect imperfect

Perfectie bestaat niet, dus om daarnaar te streven is een uitputtende strijd die je nooit gaat winnen en waar je zelfs onzeker van kan worden. Wanneer jij je imperfecties accepteert dan weet je dat je sterke en zwakke punten hebt en dat dat prima is.

2 Doe je best

Ik zal altijd mijn best doen en mijn best is altijd goed genoeg

Wanneer je onbereikbare doelen stelt dan weet je van te voren al dat je gaat falen. Je kunt dan nog zo je best doen, je zult je doel dan niet bereiken. Wanneer je haalbare doelen stelt en daar je best voor doet dan geeft dit veel meer voldoening.

3 Stop met jezelf vergelijken met anderen

Ik heb het niet nodig om mezelf als meer of minder dan iemand anders te zien

Of het nou je buren, je vrienden of beroemdheden zijn, wanneer je jezelf met anderen vergelijkt dan kun je altijd wel iets vinden waar de ander wellicht beter in is. Wanneer je stopt met jezelf met anderen te vergelijken ben jijzelf de enige persoon op wie je nog indruk hoeft te maken.

4 Geloof in je eigen kracht

Ik verwacht dat mijn leven gelukkig zal zijn

Niet alleen is piekeren zonde van je energie, ook zeg je ongewild tegen je onderbewustzijn wat jouw verwachtingen van je leven eigenlijk zijn. In plaats van je zorgen te maken over dingen die misschien wel nooit gebeuren kun je je beter focussen op de dingen die je wel wilt in je leven.

5 Luister niet naar je kritische ik

Ik laat alleen gedachten toe die me steunen en kracht geven

De manier waarop je tegen jezelf praat heeft veel te maken met hoe je jezelf voelt; wanneer je hard, kritisch en kleinerend tegen jezelf praat zal je onzekerheid groeien. Jij bent de enige die goed voor jou kan zorgen, doe dat dan ook. Wees nooit harder tegen jezelf als dat je dat tegen een klein kind zal zijn.

6 Daag jezelf uit

Ik ben dapper en ben bereid om uit mijn comfort zone te stappen

Zelfvertrouwen is als een spier, je moet hem blijven trainen om hem sterker te maken. Wanneer jij jezelf uitdaagt dan vertel jij je onderbewustzijn dat je in jezelf gelooft en dat je bereid bent om jezelf te steunen in nieuwe situaties.

7 Stop met het verzinnen van smoesjes

Ik neem de volledige verantwoordelijk over mijn eigen acties

Wanneer je je niet alles uit je leven haalt kun je eens nadenken hoe dit komt, wat houdt je tegen? En wat zijn de redenen dat dit je tegenhoudt? Wellicht dat wanneer je geen excuses meer bedenkt en je jouw verantwoordelijkheid neemt dan kun je dingen aanpakken.

8 Behandel jezelf met liefde en respect

Ik behandel mezelf met liefde en respect

Wanneer je van jezelf houdt dan behandel jij jezelf met net zoveel liefde en respect als jij je best vriend of vriendin behandelt. Dan vergeef jij jezelf de fouten die gemaakt hebt en hoef je niet meer zo streng voor jezelf te zijn.

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print

MindBodyGreen