Jaaa, je kunt gewoon je eigen granola maken! Ik ben er dol op en ik eet dit bijna iedere ochtend maar had dit nog nooit zelf gemaakt.. wat een schande want het is zoo simpel. Lekker knapperig met de havervlokken en veel noten. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen welke noten je gebruikt, wat jou favoriet is. Dit is echt het basisrecept om granola te maken en je kunt natuurlijk ook rozijntjes etc. toevoegen! Maar binnenkort zet ik nog een heerlijk granola recept online! Ik zou zeggen, weg met die cruesli/muesli/granola uit de supermarkt met al die toegevoegde suikers. Maak nu je eigen granola klaar en je weet wat erin zit.
Ingrediënten:
- 150 gram havervlokken (of havermout)
- 150 gram gemengde noten (walnoten-amandel-pecannoten-macadamia)
- 25 gram zonnebloempitten
- 4 el honing (biologische) of agave/ahornsiroop
- 2 el kokosolie
- 2 snufjes kaneel
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de havervlokken samen met de gemengde noten & zonnebloempitten in een kom.
- Voeg hier de honing aantoe met de vloeibare (gesmolten) kokosolie en 2 snufjes kaneel.
- Roer alles goed door elkaar.
- Verdeel de granola over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Rooster de granola zo’n 8-9 minuten in de oven en draai ze om.
- Rooster nu nog ongeveer 8-9 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Laat even afkoelen en dan kun je de granola in een afgesloten pot (weckpot) bewaren.
Serveer met wat lekkere yoghurt en eventueel wat rozijntjes of (gedroogd) fruit!!
Geniet nu van dit heerlijk & simpele granola recept