Hooggevoelig

Het is helemaal goed om jezelf als hooggevoelige te beschermen tegen giftige mensen

Waarom jij je als hooggevoelige mag beschermen tegen giftige mensen

Er zijn heel veel verschillende mensen op de wereld. Mensen die lief en aardig zijn, maar ook mensen die de energie uit je trekken. Mensen die manipuleren, mensen die bot en onbeleefd zijn, mensen die proberen om je te kleineren. En als je zelf een lief persoon bent die voor iedereen open staat dan kunnen deze mensen je leegtrekken, je onzeker maken en je aan jezelf laten twijfelen.

Dit mogen we niet laten gebeuren! Daarom mag jij jezelf beschermen tegen deze giftige mensen.

Maar het is, vooral als je hooggevoelig, bent niet altijd makkelijk om jezelf te beschermen. Als je hooggevoelig bent dan voel je energieën haarfijn aan en trek je door je vaak zorgzame aard deze giftige mensen ook nog eens aan.

-> 9 waardevolle tips voor hooggevoelige mensen

De uitdaging die veel hooggevoelige mensen hebben is dat ze hun kracht weggeven. Hooggevoelige mensen zullen andere mensen vaak eerst helpen en zetten hun eigen verlangens opzij, deels omdat zij intuïtief weten wat anderen van ze willen.

Wanneer hooggevoelige mensen overweldigd worden door stressvolle emoties dan kunnen ze last krijgen van paniekaanvallen, depressies, chronische vermoeidheid, eetaanvallen of andere fysieke klachten die door artsen niet kunnen worden gediagnostiseerd.

-> 12 dingen die je als hooggevoelig persoon nodig hebt

Het is dus noodzaak voor jou om grenzen te stellen, wat een uitdaging kan zijn. Dit kun je doen door vertrouwen te hebben in jezelf. Vertrouw op je enorm sterke intuïtie. Je intuïtie zegt je vaak al snel of je te maken hebt met een giftig persoon. Luister naar je intuïtie en wees allert als je met zo’n persoon te maken hebt.

Zorg er daarnaast voor dat jouw grenzen kent. Wat voelt voor jou wel of niet goed? Weet dit van te voren, zo hoef je niet te twijfelen als de situatie daar is (veel hooggevoelige mensen zijn enorme twijfelaars). Merk je dat iemand heel negatief is of manipulerend gedraag vertoont? Dan voelt dit voor jou niet prettig en dit is dus voor jou dus een grens in de omgang van mensen.

Wat je vervolgens kunt doen is jezelf beschermen door jezelf terug te trekken. Wanneer je wegloopt van mensen of situaties die niet goed voor jou voelen kom je voor jezelf op en bescherm jij jezelf. En jij bent het waard om beschermt te worden!

Voel je niet schuldig als je niet iedereen kunt helpen en als je niet met iedereen vrienden kunt zijn. Het is niet erg om soms een grens te trekken en je hoeft niet te twijfelen aan je beoordelingsvermogen, die is namelijk uitstekend!

Ook interessant: 10 manieren waarop hooggevoelig zijn je leven beter maakt

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Foto waityouneedthis.com