Geluk

Tips om als mama aan je persoonlijke verzorging toe te komen

Als moeder is het best lastig om uitgebreid aan je persoonlijke verzorging toe te komen. Of je nu kersverse moeder bent of je kinderen al wat ouder zijn, je komt tijd te kort. Toch is het fijn om goed voor je uiterlijk te zorgen. Met déze tips maak je er weer meer tijd voor vrij, ook in een gezin met kind(eren).

Keuzes maken

Sommige verzorgingsroutines pas je vaak toe. Denk aan haar borstelen, tanden poetsen en nagels knippen. Daar maak je waarschijnlijk nog wel de nodige tijd voor vrij. Maar alles wat daarbuiten valt, is juist wat snel links blijft liggen. Het is misschien niet zo urgent, of je schuift het voor je uit. Het helpt hierbij om keuzes te maken. Is er iets dat je wilt verbeteren aan je uiterlijk? Dan kun je hier gericht aan werken. Misschien heb je een spleet tussen tanden, waar je vanaf wilt. Hier is een gerichte oplossing voor te vinden. Met behulp van een onzichtbare beugel kun je het spleetje aanpakken. Zo ben je weer tevredener over je gebit. Dat niet alleen, het dragen van een onzichtbare beugel van DR SMILE kan zo ook onder andere je kauwfunctie verbeteren. Stel op die manier vast wat jij noodzakelijk vindt om aan te pakken aan je uiterlijk. En leg daar de focus op!

Snelle routines

Om toch overal aan toe te komen qua verzorging, kun je je routines versnellen. Het is bijvoorbeeld heerlijk om uitgebreid te douchen, maar als mama heb je er soms maar een paar minuten de tijd voor. En dat is ook gewoon goed mogelijk. Zorg dus dat je sneller wordt in je routines rondom verzorging, waar het ook om gaat. Het is dan misschien wat minder precies, maar je kunt er zo wél de tijd voor vinden. Dat is al snel beter dan het maar helemaal over te slaan.

Verspreid over de week

Ben je het gewend om een dag in de week, denk aan de zondag, een uitgebreide beauty routine te houden? Ideaal natuurlijk als je agenda die ruimte biedt, maar met een gezin zit dat meestal wel anders. Kies er daarom liever voor om dit over de week te verspreiden. Werk de ene dag aan je haar, de andere dag aan je huid, dan weer aan je nagels: we noemen maar wat. Zo blijf je er tiptop verzorgd uitzien. Maar ben je er steeds maar kort mee bezig.

Tijdens de slaap

Wist je dat je verschillende persoonlijke verzorging tijdens je slaap kunt ‘uitvoeren’? Dat is ideaal! Draag bijvoorbeeld ’s nachts een haarmasker, om je haar te voeden terwijl je in bed ligt. Dit kan ook met een gezichtsmasker. Maar je kunt juist ook de slaapmomenten van je kindje gebruiken voor je beauty routine. Ga daarmee aan de slag zodra je kindje een middagdutje doet, om een goed moment te noemen. Dat stukje timemanagement is dus essentieel.

Stel prioriteiten

Tot slot is het ook een kwestie van prioriteiten stellen. Met name als je kinderen wat ouder zijn, en bijvoorbeeld al naar school gaan, is dat steeds makkelijker. Maar maak er wel bewust ruimte en tijd voor vrij. Moet je eigenlijk opruimen in huis, maar heb je echt behoefte om voor jezelf een massage te boeken? Kies gewoon eens voor dat moment voor jezelf! Dat stukje me-time doet je namelijk alleen maar goed – en ook dat is wat telt. Als je er op die manier aan toekomt om goed voor jezelf te zorgen, zit je ook weer beter in je vel. Al die to do’s die nog op je liggen te wachten, komen op een later moment wel weer aan bod.

Het liefst wil je er op ieder moment mooi en verzorgd uitzien. Ook als mama! Dat geeft immers een boost aan je zelfvertrouwen. Hoewel het een beetje passen en meten is, kom je er met de bovenstaande tips (hopelijk!) gewoon nog aan toe.