Relaties Single

5 Manieren om jezelf aantrekkelijker te maken

5 manieren om jezelf nog aantrekkelijker te maken

Wanneer jij je goed over jezelf voelt dan ben je nog aantrekkelijker voor anderen. Daarnaast is het zo dat wanneer jij van jezelf houdt je leven makkelijker wordt en je relaties soepeler verlopen. Je hoeft geen tijd te verdoen aan te bedenken wat anderen van je vinden of welke plaats jij inneemt in verschillende relaties. Als je diep van binnen weet dat goed bent zoals je bent dan ben je makkelijker instaat om te dealen met de ups en downs van het leven en relaties.

Onderstaand vind je 5 manieren om je beter over jezelf te laten voelen waardoor je nog aantrekkelijker wordt voor andere mensen.

1 Neem jezelf niet te serieus
Je hoeft niet perfect te zijn om een goede relatie en liefde in je leven te hebben. Het is zelfs zo dat mensen zich meer op hun gemak voelen als jij ook niet perfect bent. Er ontstaat intimiteit wanneer jij jezelf aan de ander durft te laten en andersom. Vaak is het zo dat als mensen kritiek op je hebben dit los staat van jouw karakter en daarom is het goed om dingen van je af te laten glijden. Als je kritiek krijgt (terecht of onterecht) dan is het belangrijk dat je om jezelf kunt lachen of dat je een grapje kunt maken. Want uiteindelijk bepalen anderen niet wie jij bent, wat ze ook zeggen.

2 Doe het juiste
Als je worstelt met je onzekerheid dan is de kans groot dat je goedkeuring bij anderen zoekt. Je bent opzoek naar complimenten en een gevoel dat je ergens bijhoort en het juiste doet. Maar je druk maken om de goedkeuring van anderen brengt je vaak niet zo veel, het duwt anderen eerder weg. Doe daarom de dingen die goed zijn voor jou. Wees lief en genereus voor anderen en doe de juiste dingen omdat jij dit wilt, niet omdat je denkt dat anderen je hierdoor meer waarderen.

3 Leef voor jezelf
Veel mensen leven voor anderen en halen hun eigenwaarde en kracht uit externe factoren. Maar door je te focussen op het feit of mensen je wel of niet beoordelen verspil je tijd die je zou kunnen spenderen aan dingen die jij belangrijk vindt. Vraag jezelf de volgende vragen af: Wat brengt mij geluk? Wat zou ik in dit leven willen bereiken? Wat geeft mij een tevreden gevoel? Luister naar de stille stem in je hoofd en begin met leven voor jezelf.

4 Kies ervoor om gelukkig te zijn
Als je gelukkig bent dan voelen anderen dit aan en willen ze graag bij je in de buurt zijn. Als jij jezelf overgeeft aan dat kritische stemmetje in je hoofd dan ben je verloren. Dus laat het niet toe! Het is jouw verantwoordelijk om niet te reageren op dat kritische stemmetje, om ‘nee’ tegen dit nare stemmetje te zeggen. Ga sporten, lezen, werken of andere dingen doen, maar zorg dat je niet luistert naar deze vervelende kritische stem. Doe wat je moet doen, maar zorg ervoor dat de kritische stem geen kans krijgt! Kies voor geluk en niet voor kritiek.

5 Zorg voor jezelf
Mensen die goed voor zichzelf zorgen zijn aantrekkelijker omdat ze discipline hebben. Ze hebben de controle en dat betekent dat anderen niet het gevoel hebben dat ze voor je moeten zorgen. Gezond eten, bewegen en luisteren naar je emotionele gezondheid zouden deel moeten uitmaken van je dagelijkse routine.

Bron Psychologytoday.com Foto kyrzayda.com