Recepten

Recept: Pasta van gegrilde groente met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Recept

Ik heb een heel gaaf recept voor jullie: Pasta van gegrilde groente met Quorn Vegetarisch Fijngehakt! En niet alleen omdat het heel lekker en gezond is, maar vooral omdat het een unieke bron van eiwitten bevat: Mycoproteïne.

De producten van Quorn worden gemaakt van Mycoproteïne, eiwitten op basis van een fungus. Hierdoor behoren de producten van Quorn dus eigenlijk tot een unieke derde voedingscategorie; de eiwitten zijn niet dierlijk en niet plantaardig, maar zijn afgeleid van een schimmelorganisme. Naast dat het heel gezond is (Mycoproteïne bevat o.a. vezels, aminozuren, B-vitamines, foliumzuur en fosfor) is het ook heel smaakvol en stukken beter voor ons milieu🌎. 

Zo kent Mycoproteïne een hele lage eco-foodprint met meer dan 90% lagere CO2 uitstoot dan rundergehakt en minder dan een achtste van het landgebruik! Iedere hap Quorn die je neemt maakt dus echt een verschil voor onze wereld.
Dit recept is ook ideaal voor de kleintjes die moeite hebben met groente eten. Want ik ‘verstop’ o.a. een hele bloemkool in dit gerecht en in combinatie met de Quorn Vegetarisch Fijngehakt heb je dus een heerlijke en verantwoorde maaltijd💚! 

Ingrediënten:
1 Quorn Vegetarisch Fijngehakt
​​1 Klein blikje tomatenpuree1 Pakje tomatenfrigo 250gr​
1 Bloemkool
​​​1 Aubergine​​​​
1 Courgette​​​​
1 Rode ui​​​​
2 Zoete puntpaprika’s
3 Tomaten​​​​
2 Theelepels oregano
2 Theelepels paprikapoeder
2 Theelepels sambal manus
​​​1 Bouillonblokje 
Peper en zout naar smaak
2 Teentjes knoflook​​​
Verse basilicum

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groentes grof en doe alles met wat olijfolie in een grote ovenschaal. Laat 30 minuten staan en schenk dan het pakje tomatenfrito erbij en laat het nog 10 minuten in de oven garen. Kook de pasta naar keuze volgens de verpakking. Haal de schaal uit de oven en doe alles in een grote pan, voeg vervolgens het blikje puree toe en pureer dit met de blender. Dan voeg je de oregano, paprikapoeder, sambal, het bouillonblokje en zo nodig wat water toe. Laat het nog even pruttelen en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met Quorn