Geluk

Ga naar buiten! 4 bewezen manieren waarop de natuur je mentaal sterker maakt

9 gewoontes die je kans op depressie aanzienlijk verhogen

Zou jij soms ook mentaal iets sterker willen zijn? Het gevoel willen hebben dat je alles aankunt en dat je niet bang bent? Dat kan! Je kunt jezelf namelijk mentaal sterker maken. Volgens onderzoekers kan dit kan zelfs vrij eenvoudig, door meer tijd in de natuur door te brengen. Dus die boswandeling, picnic in het het park of wandeling aan zee kunnen de sleutel zijn tot een sterkere geest.

1 Tijd in de natuur spenderen verbetert je mentale gezondheid
Veel studies hebben al bewezen dat buiten in de natuur zijn goed is voor je geluksgevoel. Maar een studie, gedaan in 2015 door onderzoekers van Stanford, wijst uit dat een wandeling in de bossen het risico op depressie verlaagt. Ander onderzoek wijst uit dat mensen die in een omgeving met veel natuur wonen 20% minder kans hebben op angststoornissen en 40% minder kans hebben op stemmingswisselingen dan mensen die in stedelijke gebieden wonen.

2 Wandelen in de natuur vermindert mentale vermoeidheid
Een studie die in 2013 gepubliceerd is in het British Journal of Sports Medicine wijst uit dat een half uur door een park wandelen mentale vermoeidheid vermindert. Wetenschappers weten al langer dat de mens niet lang gefocust kan blijven en de constante prikkels van het leven de stad kan leiden tot mentale vermoeidheid.

De natuur kan onze geest kalmeren en verlangt minder mentale aandacht dan een drukke straat in de stad. Dus een korte wandeling in het park tijdens je lunch kan je geest een mentale oppepper gegeven waardoor je daarna weer langer gefocust bent.

3 Het kijken naar landschappen vermindert emotionele en fysieke pijn
Als je leeft in een stedelijk gebied zonder parken dan kun je nog steeds voordeel halen uit de weldaad van de natuur: door simpelweg te kijken naar foto’s van landschappen.
Wetenschappers ontdekten dat patiënten in ziekenhuizen die ramen hadden met uitzicht op natuur sneller genazen dan andere patiënten. Aangezien niet iedereen zo’n uitzicht kan hebben testten onderzoekers wat er gebeurde als patiënten naar foto’s van landschappen keken en ze ontdekten dat ook de foto’s pijn en angst verminderen.

4 Het kijken naar de oceaan vermindert stress
Als je het geluk hebt om in de buurt van de zee te wonen spendeer dan tijd met het kijken naar de zee. Onderzoek toont aan dat tijd spenderen aan het strand de kans op het ontwikkelen van depressie en angststoornis vermindert. Daarnaast zorgt het ervoor dat jij je kalmer voelt. Misschien een goed idee om je volgende vakantie toch aan zee te boeken?

Psychologytoday.com