Geluk

15 dingen om aan vast te houden voor een fijn leven

Zo krijg je meer grip op je emoties

1 Vergeet je humor niet! Zorg voor vrienden met humor. En vergeet je humor ook niet als je naar het ziekenhuis moet, wilt afvallen of naar je werk gaat.

2 Als het het waard is om over te huilen, dan is het het ook wel waard om over te lachen. Probeer dingen in perspectief te blijven zien. Dit helpt je om door dagen te komen die moeilijk zijn.

3 Het kan andere mensen niet schelen wat jij aantrekt. Of dat je huis zo schoon is dat je van de vloer kunt eten of dat je kinderen er altijd uitzien om door een ringetje te halen.

4 Wees geen watje. Probeer voor dingen te gaan! En wanneer je nerveus en angstig ben, kijk dan wat dit veroorzaakt. Kijk wat je moet veranderen in je leven.

5 Niet liegen, ga de confrontatie aan en vertel de waarheid.

6 Maar.. je hoeft mensen ook niet onnodig te kwetsen. Eerlijkheid duurt het langst, maar sommige dingen hoef je niet te zeggen.

7 Zeg niet: “Ik zal het gaan doen” maar zeg: “Ik doe het!”. En zorg dat jij je beloftes nakomt.

8 Bedenk op welk punt je in je leven bent. Ben je tevreden en gelukkig? Top! Zo niet, bedenk dat welke stappen je moet zetten en blijf vooruit gaan.

9 Wanneer we ouder worden verandert de liefde. Wanneer je jong bent houd je vast aan een ideaal. Wanneer je ouder bent word je verliefd op een persoon: “Ja hij heeft maar 1 oog in het midden van zijn voorhoofd, maar hij vergeet in ieder geval nooit mijn verjaardag”.

10 Macht geeft mensen de mogelijkheid om domme mensen slimme dingen te laten doen en om intelligente mensen domme dingen te laten doen. Daarom kan macht zo gevaarlijk zijn.

11 Vertrouw op jezelf. Leer en durf te varen op je innerlijke kompas! Je hebt je intuïtie niet voor niets.

12 We willen allemaal snel en zonder moeite een geweldig liefdesleven, mooie vooruitzichten, genoeg geld op de bank en slank zijn. Maar behalve als je geboren bent in een liefdevolle familie, goede genen hebt en een flinke erfenis moet je voor die dingen gewoon werken.

13 Neem verantwoordelijk voor je acties en je leven. Je kunt niet altijd anderen of omstandigheden de schuld geven.

14 Je kunt vaak echt wel stoppen met wat je aan het doen bent. Verandering is ook voor jou mogelijk.

15 Uiteindelijk houdt ook voor jou het leven op. Doe er tot die tijd alles aan om zo veel mogelijk te genieten van het leven!