Ontbijt Recepten

Havermout appeltaart ontbijt

Recept: Appeltaart havermout recept
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Hellooo, hier weer een lekker & simpel ontbijt recept: Havermout appeltaart ontbijt! Echt jammie jammiee, het hele huis rook lekker naar dit appeltaart ontbijtje toen ik de oven open deed. Ik heb dit ontbijt recept ‘s ochtends gemaakt voordat ik naar school moest. (kon prima! haha)

Terwijl de havermout appeltaart in de oven zat, kon ik andere dingen doen. Ideaal toch?! Vergeet dan niet de timer te zetten, zo hoef je niet bang te zijn dat je appeltaart zwart is geworden. Vooral in de ochtend is dat wel handig met je slaaphoofd. Nou dit recept is dus SUPER lekker, simpel en trouwens… GEZOND! Dat was ik alweer vergeten haha. Nou hier is het recept, heel veel succes en eet plezier!

Ingrediënten: (1 persoon)

  • 150 ml melk
  • 40 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Zo doe je het:
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Snijd de appel in stukjes en vet een ovenschaaltje in.
-Meng de melk met de havermout en voeg een snufje kaneel toe en wat vanillesuiker en roer goed door.
-Giet in het mengsel in het ovenschaaltje en hier voeg je nu ook de rozijnen en de stukjes appel aan toe.
-Zet het havermout appeltaartje in de oven en bak zo’n 25 minuten totdat die lichtbruin is.
-Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en aanvallen maar!!**TIP**:Ik heb 2x dit ontbijt gemaakt. 1x heb ik een klein ovenschaaltje gebruikt die hoog was en 1x een bredere ovenschaal die wat minder hoog was. Dit had dus wel smaakverschil! Die lage ovenschaal was wat knapperiger, omdat de melk-havermout laag platter is. Die hogere ovenschaal was iets sappiger haha. Is maar net wat jij het lekkerst vindt of natuurlijk welk ovenschaaltje jij in huis hebt. SUCCES!!

Eet smakelijk!

www.hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie