Burn-out Gezondheid

Is een daglichtlamp effectief? Mijn ervaring!

Is een daglichtlamp effectief? Mijn ervaring!

Heb jij wel eens van een daglichtlamp gehoord? Toen ik op mijn Instagram account postte dat ik mijn daglichtlamp had binnengekregen, kreeg ik super veel positieve reacties! Er zijn dus blijkbaar al veel mensen die een positieve ervaring hebben met een daglichtlamp. Door al deze reacties werd ik helemaal nieuwsgierig; zou ik ook baat hebben bij een daglichtlamp?

Ik gebruik de daglichtlamp van Medisana (via Coolblue), deze heeft een lichtintensiteit van 10.000 lux. Dit is te vergelijken met de lichtintensiteit van een zomerse dag. Wat ik heel belangrijk vind is dat deze lamp niet flikkert. Aangezien het licht best intensief is, moet het wel rustig aan je ogen zijn. 

Afgelopen periode heb ik dus elke ochtend tijdens het ontbijt mijn daglichtlamp aan gehad. Het schijnt belangrijk te zijn om de lamp voor 9.00 uur ’s ochtends te gebruiken, zo heb je het beste effect op je dag- en nachtritme. Daglichtlampen helpen namelijk om je natuurlijke dag- en nachtritme te herstellen. Wat ideaal is als je moeite hebt om ’s avonds in slaap te komen. Ik merkte na 2 weken dat ik oprecht minder moeite had om ’s ochtends tijdens deze donkere dagen mijn bed uit te komen. 

Even rustig de dag beginnen met mijn kopje thee en de lamp

Maar daglichtlampen zijn niet alleen goed voor je slaappatroon, ook geven ze je meer energie en helpen ze tegen een winterdepressie (klinisch bewezen). Je lichaam maakt door het gebruik van een daglichtlamp extra serotine aan, en dit hormoon heeft een positieve invloed op je stemming. 

Goed om te weten dat een zonnebank absoluut niet hetzelfde effect geeft! Een daglichtlamp bevat geen UV stralen en is niet schadelijk voor de ogen. 

Mijn ervaring
Ik gebruik de Medisana LT 470 (via Coolblue) nu elke ochtend en ook ik ben dus enthousiast. In de gebruiksaanwijzing staat dat je in het begin wat last kunt hebben van duizeligheid of hoofdpijn en ik was de eerste paar keer inderdaad wat duizelig. Maar na een aantal keer ging dit vanzelf over. Ik merkte vooral dat ik meer energie had, hoe fijn is dat! En dat door een lamp?!! Heel bijzonder om te merken dat ik daadwerkelijk baat heb bij dit compacte apparaatje. Ik vind de Medisana LT 470 dus zeker effectief en dat is niet zo gek want licht is belangrijker voor onze gezondheid dan we denken.

De Medisana is compact en hierdoor makkelijk in gebruik

Dus als je merkt dat je in de wintermaanden minder energie hebt, je somberder voelt en je moeite hebt om ’s ochtends je bed uit te komen dan denk ik dat het het de moeite waard is om deze lamp te proberen. Ik durf hem je in ieder geval van harte aan te raden. De daglichtlamp is verkrijgbaar bij Coolblue.

Dit is een samenwerking met Coolblue, maar dat doet niets af aan mijn mening. Ik ben gewoon hartstikke blij met deze lamp