Gezondheid

5 Tips om er stralend en gezond uit te zien

Een stralende en gezonde huid is niet alleen een kwestie van geluk hebben. Nee, het is eerder het resultaat van goede verzorging en gezonde gewoonten. Omdat onze huid het grootste orgaan van het lichaam is, verdient die wel een beetje aandacht, vindt je niet? Of je nu worstelt met huidproblemen of gewoon je natuurlijke schoonheid wilt verbeteren, met deze handige tips word jij binnen no-time stralend wakker! 

De kracht van de zon

Vitamine D zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. We halen dit voornamelijk uit onze eigen zon, een natuurlijke bron van vitamine D. Maar er zijn ook andere opties voor als je, zoals de meeste, niet altijd tijd hebt om in de zon te zitten. Overweeg supplementen te nemen als aanvulling op je eetpatroon. Het beste vitamine D supplement voor jou kun je bepalen op basis van behoeften. 

Hydratatie is key 

Je hebt het vast vaker gehoord, maar dat maakt het niet minder waar. Voldoende water drinken is het geheim tot een stralende huid! Want water helpt gifstoffen uit het lichaam te spoelen en houdt zo de huid gehydrateerd. Maak er een gewoonte van om gedurende de dag voldoende water te drinken, minimaal één liter. 

Voldoende slaap 

Terwijl je lekker ligt te slapen, is je huid keihard aan het werk. Je lichaam herstelt zichzelf namelijk tijdens de slaap. Voldoende slaap betekent dat je huid genoeg tijd heeft om zich te resetten. En tijdens de diepe slaapfase werkt je lichaam hard om collageen aan te maken, wat uiteindelijk de huid soepel en gehydrateerd houdt. 

Een collageen boost 

Collageen is niet alleen belangrijk voor de huid, maar ook voor het behoud van sterke botten en pezen. Het bevordert de gezondheid van je hele lichaam. Geef jezelf een extra boost door een collageen supplement toe te voegen aan jouw routine. De beste collageen poeder komt uit een koker en zal je haar, huid en nagels een flinke oppepper geven. 

Passende huidverzorging

Je kijkt naar jouw favoriete YouTuber die zijn of haar huidverzorging doet, en je denkt, “Dat ga ik ook proberen!” Toch moet je hiermee uitkijken. Wat voor een ander werkt, kan juist jouw huidproblemen verergeren. Daarom is het belangrijk om je huid te verzorgen met producten die voor jou werken. Je huid zal je bedanken met een natuurlijke glans. 

Er bestaat geen magische formule voor een stralende huid, maar deze stappen zullen je goed op weg helpen!