Gezond gewicht Gezondheid

6 tips om als Bourgondiër de balans met eten te vinden

1 Kies voor een gezonde levensstijl
De hele dag door snoepen, snacken en voedingsmiddelen tot je nemen die weinig voedingstoffen bevatten, draagt bij aan het creëren van overgewicht en weinig bij aan een gezond leven. Het heeft ook geen zin om vervolgens een dieet te gaan volgen als jij je levensstijl niet aanpast. Probeer zo veel mogelijk gezond te eten, niet je lichaam vullen, maar voeden! Dus kies voor een voedzaam ontbijt, én een gezonde lunch en avondmaaltijd. Wedden dat je dan veel minder trek hebt in ongezonde tussendoortjes? En eet je die wel een keer, geen probleem, aangezien je ‘basis’ goed is, kun jij echt wel een keer genieten van ‘fout’ maar o zo lekker eten!

2 Maak gezond eten lekker
Verdiep je eens in gezonde recepten. Experimenteer met wat je lekker vindt. Er zijn genoeg sites waar je eenvoudige, maar simpele recepten kunt vinden. Gezond en lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Struin op een regenachtige zondagmiddag eens wat food sites af, bewaar lekkere recepten op je Pinterest en ga het weekend daarna aan de slag met deze recepten.

3 Balans
De titel zegt het al, hoe vind je als Bourgondiër de balans? Want Bourgondiërs houden van het goede leven: wijntjes, kaasjes, worstjes en lekker uit eten gaan. Geniet hier vooral van! Maar let op andere dagen dan extra op je voeding. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de maaltijdshakes, drinks en repen van Weight Care. Weight Care heeft onlangs nieuwe producten geïntroduceerd waarbij havermout het basisingrediënt is, wat zorgt voor een lekkere structuur! Daarnaast bevat deze range van maaltijdshakes en repen alleen plantaardige eiwitten. Ideaal om de balans te houden nadat je iets te veel hebt genoten van het goede leven! Onderaan dit artikel lees je wat je moet doen om kans te maken op een havermoutpakket van Weight Care.

De nieuwe producten van Weight Care met havermout!

4 Luister naar je lichaam
Ben je vermoeid, gestrest of heb je weinig energie? Dan ben je eerder geneigd om te gaan snaaien. Je lichaam heeft op die momenten brandstof nodig en schreeuwt om suikers. Zonde, want deze behoeftes komen alleen maar voort uit vermoeidheid. Geef je lichaam daarom op tijd de rust die het verdient. Luister naar je lichaam en laat het rusten als het rust nodig heeft.

Bewaar dit artikel op Pinterest

5 Blijf jezelf eraan herinneren waarom het belangrijk is om op je voeding te letten
Dit gaat niet alleen over die kilo’s die je misschien buiten de deur wilt houden, maar ook over hoe jij je voelt. Voeding heeft invloed op je stemming en energie niveau. Als je moe bent heb je vaak trek in ongezonde snacks en snoep, maar je lichaam krijgt hierdoor slechts kort een piek en daarna voel jij je extra moe. Geef je lichaam daarom voedingstoffen die het nodig heeft, eet voldoende groente en fruit en je voelt je energieker!

6 Houd je gewicht een beetje in de gaten
Niet elke dag op de weegschaal staan, maar wel actie ondernemen als je broeken wat strakker gaan zitten en je dit niet fijn vindt. Als je merkt dat je toch wat te veel van het goede leven hebt genoten, is het slim om actie te ondernemen. Ga meer bewegen en let weer even goed op wat je eet. Kijk ook eens naar de havermoutproducten van Weight Care, deze maaltijdshakes en repen kunnen je goed helpen om op gewicht te blijven.

Winnen!
Herhealth.nl mag een Weight Care havermout pakket weggeven. Geef hieronder aan waarom jij dit pakket wilt winnen en wie weet kun jij straks deze nieuwe smaken zelf uitproberen.

Wil jij deze havermoutproducten van Weight Care proberen? Doe dan mee aan de winactie!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weight Care

Reacties

 • Momenteel gestart met gezonder te eten, weight care zou me zeker kunnen helpen dit vol te houden in tijden van stress.

 • O heerlijk, love Havermout. Ik ben benieuwd wat voor een lekkers Weightcare daar van heeft gemaakt. En daarom dus……. Omdat ik een nieuwsgierig Aagje ben 😉.

 • Om de balans met de frietjes en andere lekkere Bourgondische maaltijden te houden 🙂

 • Ook ik heb de draad van het gezond en evenwichtig eten terug opgenomen. Dit weight care pakket zou me zeker helpen om die gezonde en evenwichtige levensstijl vol te houden.

 • Na de zwangerschap blijft er 10 kilo plakken, erg vervelend, let erg op mijn voeding maar kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

 • Het wil me maar niet lukken om af te vallen 🙁 dit is denk ik een goede start

 • Komt mooi uit. Ik wil van mijn vakantiekilo’s af. Kan perfect met het Weightcare pakket
  🤗

 • Oeh dit wil ik graag winnen voor mij en mijn vriend, omdat we net zijn gestart met gezonder eten!

 • Na mijn bevalling van afgelopen juni lukt het me nog niet helemaal om volledig het juiste voedings patroon te vinden. Zou dit graag proberen

 • Jahaaaa mijn dochters hebben nu vakantie en dan vind ik het zoveel moeilijker om op mijn eten te letten. Maar met weight care heb je een houvast en daar kun je je (denk ik) vrij makkelijk aan houden!

Laat een reactie achter