Hooggevoelig

4 Manieren waarop hooggevoelige mensen hun zelfvertrouwen een boost kunnen geven

Zou jij soms ook willen dat je meer zelfvertrouwen of een hogere eigenwaarde had? Als hooggevoelig persoon kun je heel onzeker zijn, maar onthoud dat het jouw recht is om je goed over jezelf te voelen! Misschien heb je wat aan onderstaande tips:

1 Het is oké om minder te doen
Te veel doen zorgt er als je hooggevoelig bent voor dat je overprikkeld en gestrest raakt. En wat ’te veel’ betekent, daar moet je zelf achterkomen, maar als HSP zijn dingen sneller te veel dan bij andere mensen. Het is daarom belangrijk om jezelf permissie te geven om af en toe een pauze te nemen zodat je kunt rusten en bij kunt komen. En ja, jij hebt nu eenmaal meer rust nodig dan anderen en dat is oké. Wees lief voor jezelf en weet dat meer, beter en sneller niet altijd goed voor jou is. Neem daarom de tijd om de juiste balans te vinden.

2 Zorg elke dag voor een positieve intentie
De dag beginnen met een positieve intentie is een krachtige manier om je te focussen op wat jij die dag wil creëren of ervaren. Een intentie zal helpen om negatieve dingen minder snel toe te laten. Neem een paar seconden op een dag om tegen je zelf te zeggen of om op te schrijven: “Mijn intentie voor vandaag is om nee te zeggen als ik dit wil” of “Mijn intentie voor vandaag is om dingen positief te bekijken”.

Bewaar dit artikel op Pinterest

3 Vind een leuke manier om je lichaam te bewegen
Zelfvertrouwen opbouwen houdt in dat je een liefdevolle band met jezelf en je lichaam krijgt. Vooral voor hooggevoelige mensen is dit heel belangrijk. Maar beweging is ook belangrijk omdat het goed is voor je geest en wanneer alle prikkels binnenkomen dan kan bewegen een goede manier zijn om voor rust in je hoofd te zorgen.

4 Zorg voor jezelf
Er zijn veel verschillende manieren waarop je voor jezelf kunt zorgen. Één van de makkelijkste manieren is om jezelf te voeden met gezonde voeding. En hoe beter je begint te eten hoe meer jij jezelf bewust zal zijn van hoe goed gezonde voeding voor je lichaam en geest is. Vooral omdat je de hele dag al zo veel prikkels binnenkrijgt is het belangrijk om als hooggevoelige goed voor jezelf te zorgen. En des te beter jij voor jezelf zorgt, des te beter zul jij jezelf voelen over jezelf en je leven.