Geluk

7 dingen die je kunt als jij je eenzaam voelt

7 dingen die je kunt als jij je eenzaam voelt

Soms voelt de wereld als een eenzame plek. Maar wat kun je nou doen als jij je eenzaam voelt?

1 Neem een bad. Klinkt raar, maar een warm bad kan ervoor zorgen dat je geniet van je tijd alleen. Als je geen bad hebt kun je er ook een beauty ritueel van maken in de badkamer, lekker scrubben, heerlijke bodylotion, maskertje en relaxte muziek op de achtergrond. Maar trakteer jezelf op een weldadig en ontspannend moment.

2 Ga wandelen. Buiten in de natuur zijn doet wonderen voor je geest. Wandelen gaat sombere gevoelens en zelfs symptomen van depressie tegen. Daarnaast is het goed voor je lichaam. Het is dus een gezonde en kalmerende manier om tijd alleen door te brengen.

3 Ga naar yoga. De stap lijkt groot, vooral als je een beginneling bent, maar zoek dan naar een beginners klas bij jou in de buurt. Het is een heerlijke manier om te relaxen terwijl je toch omgeven bent door andere mensen. Het is ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen, dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn na je eerste les. Maar als je trouw naar dezelfde les blijft gaan zul je daar nieuwe mensen leren kennen.

4 Lees. Lezen is een goede manier om iets te doen wat we sowieso alleen doen. Het kan heerlijk zijn om je te verliezen in een goed boek en om zo je akelige eenzame gevoel van af te schudden.

5 Ga naar de bibliotheek. Dwaal door de gangen van de bibliotheek op zoek naar nieuwe boeken. Het is een heerlijke manier om de tijd te doden, je kunt bijvoorbeeld als vaste prik op zaterdagochtend naar de bibliotheek gaan om zo je boekvoorraad voor de hele week weer aan te vullen.

Bewaar dit artikel op Pinterest

6 Denk erover na. Voel jij je vaak eenzaam? Bedenk dan eens hoe dit komt. Komt het omdat je weinig vrienden hebt? Probeer dan om met nieuwe mensen in contact te komen. Sluit je aan bij een bootcamp clubje, een hardloopclubje, een wandelclubje, een schildercursus of een yogaschool. Verwacht niet dat je direct vrienden zult maken, maar er kunnen uiteindelijk wel mooie vriendschappen uitrollen.

7 Ga puzzelen. Een ouderwetse legpuzzel is een heerlijke manier om de tijd te doden. Het is verslavend en het is moeilijk om weg te lopen van je puzzel als je eenmaal lekker bezig bent.

Onthoud dat het leven ook leuk hoort te zijn, dus als jij je vaak eenzaam voelt is het belangrijk om deze gevoelens niet te onderschatten. Praat met iemand die je vertrouwt of zoek een coach die je kan helpen.