Relaties

Ruzie tijdens de vakantie, de 10 redenen waarom stellen ruzie hebben

Beperk de stress van een scheiding

Eindelijk, vakantie! Samen met je partner een paar dagen weg, heerlijk dat wordt natuurlijk hartstikke romantisch. Samen relaxen en leuke dingen ondernemen, weer nader tot elkaar komen. Je ziet het al helmaal voor je. Tot je ruzie met elkaar krijgt. Volgens onderzoek heeft 79% van de stellen 1 of 2 grote ruzies tijdens de vakantie. En 62% van de koppels zegt tijdens vakanties zelfs dagelijks onenigheid te hebben.

Onderstaand vind je de top 10 van vakantieruzies

1 Mannen die naar andere vrouwen kijken

2 Hij wil iets ‘doen’, zij wil relaxen

3 Waar en wat te eten 

4 Te veel alchohol drinken

5 Kaart lezen en andere ruzies in de auto

6 Koffers pakken (hij heeft te weinig mee genomen, zij te veel)

7 Vrouwen die er te lang over doen om zich klaar te maken voor het diner

8 Te veel geld uitgeven

9 Op tijd naar de luchthaven gaan

10 Geld wisselen (wanneer geld halen en hoeveel)

Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Want je kunt ook dichter tot elkaar komen tijdens jullie vakantie. Mensen zijn vaak meer ontspannen, hebben minder zorgen en over het algemeen beter gehumeurd tijdens de vakantie. Lachen, sporten en seks zorgen er voor dat het hechtingshormoon oxytocine vrijkomt, waardoor jij en je partner een beter connectie voelen.

Onderneem nieuwe dingen
Ook is het zo dat stellen die samen nieuwe dingen ondernemen een positiever gevoel over hun relatie en elkaar hebben dan stellen die samen niets nieuws ondernemen. Je raakt minder snel verveeld wanneer je praat over de nieuwe dingen die jullie hebben meegemaakt.

Blijf realistisch
Probeer een realistisch beeld van jullie vakantie te hebben voordat je op vakantie gaat en zorg voor een positieve instelling. Vakanties lossen jullie problemen niet op, maar het kan jullie wel helpen om opnieuw te ontdekken wat je nou zo leuk aan elkaar vindt. Wanneer in ieder geval een persoon binnen de relatie positief is dan kan dit aanstekelijk werken voor de ander. Wanneer jij je focust op de mooie dingen van jullie vakantie en van elkaar dan kan je partner daar in mee gaan.

Houd het positieve vakantiegevoel vast
Doe een foto van jullie vakantie in een lijstje. Wanneer je een afstand tussen elkaar voelt praat dan over de mooie momenten die jullie gehad hebben.

Laat een reactie achter