Geluk

Jij bent genoeg. Wat jij verdient en waarom…

Jij bent genoeg

Je hoeft niet die nieuwe jas, die schoenen van dat ene merk of die dure designer tas. Alsof die spullen jou een plek geven in onze maatschappij.

Je hoeft niet altijd ja te zeggen tegen iedereen, tekens weer. Offer nooit je integriteit op door tijd, geld en energie wat je niet hebt te verspillen aan dingen of mensen waar je toch niets aan hebt.

Je hoeft je selfie in dat dure restaurant niet te delen om zo de wereld te laten zien dat jij het waard bent. Je hoeft niet de dingen te laten zien die je hebt bereikt en je worstelingen achterwege te laten.. het hoeft niet.

Je hoeft niet te blijven hangen in je gedachtes als “had ik maar”  en “wat als”. Kijk naar de toekomst en doe je best. Niemand kan een mening hebben over jouw keuzes, want niemand staat in jouw schoenen.

Je hoeft jezelf niet naar beneden te halen of te luisteren naar beledigingen van anderen. Mensen zullen je pijn doen, vaak zonder dat ze dit zelf doorhebben. Door dit toe te staan zul je alleen maar meer van dit soort mensen aantrekken, waardoor je gaat geloven dat deze gemene wereld normaal is. Het hoeft niet, kom voor jezelf op.

Je hoeft niet elke gedachte, elk moment en elke ervaring te delen op internet zodat je goedkeuring van anderen krijgt. Jouw lieve karakter, je charme, je intelligentie zijn alleen bedoelt voor de mensen die jou echt zien en die je waarderen en respecteren om wie jij bent.

Je hoeft je niet te schamen voor je baan, je kleine appartement of je oude kleding. We leven allemaal onze eigen levens, op ons eigen tempo. Het is helemaal niet nodig om te doen alsof je iets bent wat je niet bent.

Je aantrekkelijk en rijk voelen komt van binnen. Je hoeft geen rijkdom te vergaren om je rijk te voelen.

Je hoeft je niet altijd je eigen PR te doen. Je hoeft niet altijd het beeld wat de buitenwereld van je heeft te manipuleren. Jij bent niet je portfolio of je cv. Jij bent niet wat mensen achter je rug over je fluisteren. Jij bent niet je functiebeschrijving, je huis, je auto of je stad.

Jij bent een mens, een mens met zijn eigen ups en downs en zijn eigen worstelingen.

Zorg voor voldoende slaap, zorg voor je gezondheid, zorg ervoor dat je soms nee zegt en zorg ervoor dat je leeft zoals jij wilt leven. Wees sterk en duf je kwetsbaar op te stellen. Wees wie je bent en wees er trots op.

Je hoeft niet te zijn wat anderen van je verwachten. Jij bent goed zoals je bent. Jij bent goed en genoeg en de wereld heeft jou nodig.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

medium.com