Geluk

Jij bent de enige die jouw problemen op kan lossen…

Jij bent de enige die jouw problemen op kan lossen

Ik wil het beste voor jou. Dat willen we allemaal. De meeste van ons willen het beste voor iedereen, inclusief iedereen die we onderweg ontmoeten of dit nou online of in het ‘echt’ is.

We willen allemaal het beste voor jou. We zouden willen dat we jou altijd op het juiste moment de juiste dingen konden vertellen. We zouden willen dat we, voordat het moment verloren is, altijd het goede wisten te zeggen. En we zouden je zeker alle antwoorden willen geven, het liefst in kleine makkelijke stapjes.. maar dat kunnen we niet.

Wij kunnen het werk niet voor jou doen. We kunnen de oplossingen niet laten gebeuren. We kunnen de verandering niet zijn. Dat is aan jou.

Eigenlijk is het allemaal aan jou.

Prachtige dingen wachten erop om door jou gezien te worden. Geluk wacht op je tot jij het creëert. Alles wat je ooit nodig hebt voor je emotionele welzijn en geluk ligt in jouw bereik – en alleen in dat van jou.

Als de mensen die van jou houden het werk voor je konden doen, dan zouden ze dit doen. Ze zouden jouw last dragen, het gewicht delen. Maar dit kunnen ze niet.

Ze kunnen met je praten over verandering, ze kunnen met je sparren, ze kunnen naar je luisteren en je advies geven. Ze kunnen je motiveren en  inspireren. Maar aan het eind van de dag kunnen ze jou niet zijn. Zij kunnen niet de verandering zijn die jij nodig hebt in deze wereld. Zij kunnen jouw leven niet voor jou creëren. Jouw leven is jouw creatie en het mooie is dat het helemaal aan jou is om dit te creëren en bij te schaven.

Maar zij staan aan jouw kant, zij steunen jou. Maar jij moet het doen en uiteindelijk zijn zo net zo trots op jou als jij kunt zeggen: “Ik heb het gedaan.”

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

medium.com