Geluk

7 keer de harde waarheid die ervoor zorgt dat je sterker wordt als persoon

7 keer de harde waarheid die ervoor zorgt dat je sterker wordt als persoon

1 Er is niemand te druk om even te reageren
Die man is niet te druk om je appje te beantwoorden. Dat bedrijf is niet te druk om je mail te beantwoorden. Als jij geen reactie van iemand terugkrijgt dan komt dit omdat ze geen prioriteit aan je hebben gegeven. Des te sneller jij dit realiseert en stopt met het verzinnen van excuses voor andere mensen, des te sneller jij door kunt naar mensen en situaties die jou wel prioriteit geven.

2 Iedereen gaat voor zichzelf
Hoe lief, vriendelijk en zorgzaam iemand ook is, ze zullen altijd meer bewust zijn van hun eigen behoeftes dan die van jou. Zelfs de liefste partner zal zich niet realiseren wat jij wilt als jij hem dit niet vertelt. Zelfs de beste manager is zich niet bewust van jouw naderende breakdown als jij hem niet vertelt dat je niet meer werk aankunt. 

En er zijn mensen die zich er wel van bewust zijn, maar die het toch proberen tot jij je grens aangeeft. De krachtigste mensen zijn niet bang om nee te zeggen en om hun grenzen aan te geven, omdat ze weten dat als ze het zelf niet doen, niemand het doet. 

3 Je gaat nooit iedereen gelukkig maken
Als jij zou luisteren naar wat ieder individu van jou wil, dan eindig je in een levenloos, karakterloos niets. En dan is er weer iemand die vindt dat je interessanter moet zijn. Het is onmogelijk om iedereen gelukkig te maken, er is altijd iemand die zich achtergesteld voelt, verveelt raakt, niet geïnteresseerd is of kritiek heeft op jouw keuzes. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te houden dus kun je maar het beste jezelf tevreden houden.

4 De wereld is jou niets verschuldigd
Je mag dan de leukste, interessantste, liefste en coolste persoon van de wereld zijn, maar als je niets met deze eigenschappen doet, heb je absoluut geen recht op iets alleen maar omdat je deze eigenschappen bezit. Echt sterke mensen weten dat er 2 keuzes zijn: Je kunt je hele leven medelijden met jezelf hebben omdat je meer verdient dan je krijgt, of je kunt erop uit gaan en werken voor wat je wilt. 

5 Iedereen kan excuses verzinnen
Je kunt verkondigen dat je geen tijd, geld, energie of juiste achtergrond hebt om de dingen te bereiken die je wilt bereiken. En dat kan misschien zo zijn, maar de harde waarheid is dat iedereen op deze planeet excuses kan verzinnen om niet zijn of haar dromen achterna te gaan.

Maar er zijn mensen die ondanks hun tegenslagen, ervoor gaan. Ze negeren hun excuses, werken om hun limitaties heen en hebben hierdoor succes.

6 Geen woorden, maar daden
Je kunt de hele dag binnen zitten en bedenken hoe jij dingen gaat veranderen, maar dan verandert er niets! Goede intenties zijn mooi, maar ze zijn nutteloos als de daad niet bij het woord wordt gevoegd. 

7 Er is niemand die je komt redden
We willen allemaal geloven dat er iemand is die ons komt redden, dat je opeens een geweldige baan aangeboden krijgt of dat er een prachtige verrassing voor ons in het verschiet ligt. Maar dit is niet de realiteit. Als we niet gelukkig zijn met waar we zijn, zullen we zelf actie zullen moeten ondernemen. Niemand gaat je redden, dus moet je het zelf doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com