Geluk

Lees dit als je ziel moe is

Lees dit als je ziel moe is

Ik wil dat je begrijpt dat het oké is om een ziel te hebben die zowel krachtig als moe is. Ik wil dat je begrijpt dat het oké is om lief voor jezelf te zijn en dat het oké is om te voelen wat je nu voelt. Ik wil dat je begrijpt dat het oké is om niet oké te zijn, dat het oké is om verdrietig te zijn. Ik wil dat je weet dat jij je van binnen zowel hoopvol als verloren kan voelen en dat je prima kan bestaan in deze wereld terwijl je bezig bent om de balans te zoeken.

Want dit is wat ze je er niet bij vertellen: dat mens zijn zowel prachtig als zwaar is. Dat het verwarrend en chaotisch kan zijn. Het leven kan je op prachtige manieren versteld doen staan, maar het het leven kan ook je hart verpletteren. Het leven geeft je lessen waardoor je groeit, leert en uiteindelijk opbloeit tot de persoon die je altijd al hoopte te zijn. Terwijl je ook altijd de verliezen die je hebt geleden, de veranderingen die je door moest gaan en de moeilijke momenten mee zult dragen. Het leven vraagt je om te blijven groeien, om jezelf te leren kennen en om jezelf te helen zelfs als dit pijnlijk is. Het vraagt je om dapper te zijn, om voor jezelf te vechten.

Volg Herhealth.nl op Instagram

En uiteindelijk is dapper zijn niet zoals in de film. Het gaat niet over snelle auto’s of grote risico’s. Dapper zijn is juiste het meest stille wat je ooit hebt gedaan. Dapper zijn is ’s morgens toch opstaan terwijl je lichaam en je geest geen nieuwe dag willen. Dapper zijn is je problemen aangaan in plaats van er voor weglopen. Dapper zijn is lief voor jezelf zijn, vooral wanneer het niet uitkomt of makkelijk is. Dapper zijn is eerlijk naar jezelf durven kijken en jezelf vergeven.

Dapper zijn is de manier waarop je toch het licht weer op zoekt. Het is de manier waarop je positief blijft, ook als je niet zo goed weet waarom. Dapper zijn is jezelf toestaan om in jezelf te blijven geloven. Dapper zijn is erop vertrouwen dat alles uiteindelijk zijn weg vindt. Dapper zijn is weten dat er meer voor je in zit en dat je vermogen hebt om jezelf te redden zoals je dit altijd hebt gedaan, het is weten dat jij het aankunt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com