Gezondheid

Het risico op kanker kan enorm worden verminderd door 4 simpele dingen te doen

Door deze 4 dingen kun je volgens wetenschappers de kans om kanker te krijgen verkleinen

Je hebt misschien altijd gedacht dat je levensstijl misschien een beetje, maar niet zo veel, invloed heeft op je gezondheid. Maar dit is volgens deze onderzoekers niet het geval.

De wetenschappers suggereren dat 20% tot 40% van alle gevallen van kanker – en 50% van alle mensen die overlijden door kanker – kunnen worden voorkomen (met uitzondering van huid- en hersenkanker) wanneer we allemaal deze 4 dingen zouden doen:

  • Regelmatig sporten
  • Een gezond BMI aanhouden
  • Niet roken
  • Niet drinken of alleen af en toe

Volgens een studie die recent is gepubliceerd door JAMA Oncology is dit voldoende om het aantal gevallen van kanker te verminderen. Hoewel vergelijkbare onderzoeken zijn gedaan naar de link tussen levensstijl en kanker is dit al weer even geleden, zegt onderzoeker Mingyang Song van Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School en Harvard T.H. Chan School of Public Health in Boston. “We wilden een update geven”, aldus Song.

Het onderzoek is gedaan onder meer dan 130.000 mensen die mee doen aan 2 lang lopende bestaande studies. De mensen die het minste risico hadden op het krijgen van kanker hadden onderstaande factoren gemeen:

1 Ze rookten niet. Specifieker: ze hadden nooit gerookt of waren al langer dan 5 jaar gestopt met roken

2 Ze drinken niet of alleen gematigd. Dit betekent dat de vrouwen niet meer dan 1 drankje per dag namen en de mannen niet meer dan 2.

3 Ze hadden een gezond BMI. In dit geval betekende dit een BMI tussen 18,5 en de 27,5.

4 Ze sporten regelmatig. De mensen die zijn onderzocht sporten intensief 75 minuten per week of ze deden 150 minuten per week aan iets minder intensieve beweging.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

www.health.com