Gezondheid

De, volgens een arts, beste tips om meer energie te krijgen

4 manieren om meer energie te krijgen

De meeste mensen hebben niet het energieniveau dat ze graag zouden willen hebben en hebben het gevoel dat ze geen energie meer over hebben. Er zijn ontzettend veel mensen die zich constant moe en uitgeblust voelen, hoe kan dit?

  1. Voor een groot gedeelte komt dit door onze voeding. Onderschat niet de invloed van voeding op je gestel. Een groot gedeelte van onze vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsbronnen gaan verloren tijdens onze moderne verwerkingsprocessen.
  2. Tot ongeveer 135 jaar geleden sliepen mensen gemiddeld zo’n 9 uur per nacht. Tegenwoordig is dit minder dan 7 uur per nacht, een behoorlijke vermindering!
  3. De snelheid (en stress) van het leven stijgt enorm snel. Dit tempo is nauwelijks meer bij te benen.

Het goede nieuws? Jezelf opladen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Volg onderstaande 4 regels en je zult zien dat ook jij verschil zult merken:

1  Voed je lichaam
Stop met suiker (behalve af en toe een stukje pure chocolade) en eet pure en onbewerkte producten. Dus blijf weg van voorverpakte producten die erom lang goed blijven, eet puur en vers. Neem daarnaast voedingssupplementen zodat je zeker voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

2 Gebruik je lichaam
Eigenlijk is het voor je lichaam heel simpel: gebruik het, of verlies het (use it or lose it). Dus gebruik je lichaam, beweeg en zorg ervoor dat het leuk blijft om te bewegen! Draag een stappenteller en houd je lichaam krachtig door het voldoende beweging te geven.

3 Laat je lichaam rusten
Slaap vult de energievoorraad van je lichaam aan en het heelt haar spieren. Heb je moeite met in slaap vallen? Probeer te mediteren of maak gebruik van de geur van lavendel. Lavendel helpt je om in slaap te vallen dus druppel wat lavendel olie op je kussen om te zien of jij er ook sneller door in slaap valt. Heb je geen tijd om te slapen? Kijk eens kritisch naar hoe jij je dagen vult. Zijn er dingen die je anders kunt doen? Zijn er dingen die je efficiënter kunt doen? Of zijn er dingen die je misschien kunt laten vallen omdat ze alleen maar energie kosten? Probeer tijd in te ruimen voor voldoende slaap, het is echt belangrijk!

4 Volg je hart
Als je een leven leidt wat je eindelijk niet leuk vindt dan kun je ook niet verwachten dat je energie krijgt van de dingen die je doet. Maak een lijst van dingen die je regelmatig doet en maak 2 kolommen: 1 van dingen die je leuk vindt om te doen en de ander voor dingen die je energie kosten. Kijk eens naar de lijst van dingen die je energie kosten, staan er dingen tussen die je eigenlijk niet zou hoeven te doen? Word je niet ontslagen of gearresteerd als je ze niet meer doet? Kijk eens of je deze dingen (of mensen) uit je leven kunt schrappen. En kijk naar je leuke dingen op je lijst. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer tijd maakt voor deze leuke dingen? Probeer je te focussen op de leuke dingen uit je lijst.

Je hebt maar één leven, leef deze op manier waar je energie en vreugde van krijgt!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Mindbodygreen