Geluk

5 situaties die mensen, die te aardig zijn, maar al te goed kennen

5 situaties die mensen die te aardig zijn maar al te goed kennen

Een groot hart hebben is zowel een zegen als een vloek. Als je ‘te aardig’ bent dan geef je mensen het voordeel van de twijfel. Je neemt automatisch aan dat mensen het beste met je voor hebben, want dat doe jij ook bij hen. Je merkt dat je veel voor anderen doet en je merkt ook dat anderen lang niet zo veel voor jou doen. En daarnaast vervaagt de lijn tussen te aardig en een deurmat zijn erg snel..

Dus lieve vrouw, wees niet te bang om een beetje zout aan je zoet neiging toe te voegen, want de gewoonte om te aardig te zijn is niet altijd goed voor je! Onderstaand vind je situatie die je vast bekend voorkomen:

1 Je bent een deurmat, punt.
Kun jij het aantal keren dat je bijna voetafdrukken op je gezicht had staan ook niet meer tellen? Hoe kan dat toch? Dit komt omdat er mensen zijn die misbruik maken van alles wat jij onbaatzuchtig aanbiedt, of dit nou vrienden zijn of een partner of een kennis is. Dus trek volgende keer je mond open! Want ook al ben jij van nature te aardig, dit betekent niet dat jij niet mag zeggen wat goed en wat slecht is. De mensen die je respecteren zullen dit alleen maar waarderen, die willen namelijk ook het beste voor jou!

2 Mensen denken dat je naïef bent
Soms, als je een positief persoon bent bij wie het glas altijd half vol is, dan denken mensen dat je niet door hebt wat voor negativiteit er in de wereld is. Dit is niet alleen denigrerend, maar ook complete onzin! Alleen omdat ervoor kiest om niet te blijven hangen in de negativiteit van het dagelijks leven, betekent niet dat jij je er niet bewust van bent. Je denkt gewoon liever aan dingen waar je blij van wordt. Dus blijf optimistisch en blijf geloven in je intelligentie; een positieve en slimme geest is bewonderenswaardig!

3 Je wordt niet altijd serieus genomen
Jij hebt waarschijnlijk ook een sprankelende een vrolijke persoonlijkheid. Je lacht vaak en juist hierom word je niet altijd serieus genomen als dit wel nodig is. Als je zorgeloos en vrolijk overkomt denken mensen als snel dat je onwetend bent. Weet dat dit meer zegt over de mensen die jou niet serieus nemen dan over jou, dus blijf je vrolijke positieve zelf!

4 Je vergeeft en vergeet veel te makkelijk
Één groot nadeel van te aardig zijn is dat je mensen die het niet verdienen het voordeel van de twijfel geeft. Je vergeeft iemand en hup, voor je het weet ben je weer de lul. Dat is niet leuk en het geeft je het gevoel dat je hartstikke dom bent. Wees daarom voorzichtig met wie je vertrouwt. Houd in je hoofd dat er mensen zijn die het beste met jou voor hebben en dat er mensen zijn die het beste met zichzelf voorhebben.

5 Je wordt verliefd en valt hard
Te aardig zijn en verliefd zijn op de verkeerde persoon is serieus het recept voor drama. Wanneer jij om iemand begint te geven dan doe je er alles voor om die persoon gelukkig te maken. Waarom? Omdat als de persoon waar jij omgeeft blij is, dan ben jij dit ook. Zo zit je nou eenmaal in elkaar. Waarschijnlijk heb je een hart van goud en vind je het geen probleem om jouw prioriteiten te veranderen zodat dit de ander beter uitkomt- niet omdat je dit moet, maar omdat je dit wilt. Maar vaak krijg je verdomd weinig terug van alles wat je geeft. Misschien went je partner aan het feit dat jij zo genereus bent of misschien vindt de ander het wel lekker makkelijk.

Dit kun je voorkomen door altijd te blijven onthouden hoeveel je zelf waard bent. Weet dat je geen genoegen mag nemen met minder, want jij geeft zelf ook super veel. Wacht op die aardige man of die aardige vrouw en stop met het daten van onaardige mensen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Foto: the-atlantic-pacific.com bron Elitedaily.com