Geluk

10 reminders voor alle lieverds onder ons!

10 reminders voor alle lieverds onder ons

Ben jij ook een lief persoon, sta je altijd voor iedereen klaar en is er voor iedereen een plekje in je hart? Dan ben jij iemand waar mensen heel zuinig op moeten zijn. Maar wanneer je zo lief bent dan vind je het vaak moeilijk om voor jezelf op te komen en dan maken mensen snel misbruik van je.

Als je het zo lastig vindt om je grenzen aan te geven dan kan je lieve kant je uitputten. Maar dit hoeft niet zo te zijn! Onderstaande tips helpen je om je lieve zelf te blijven zonder dat mensen over je heen lopen:

1 Neem dingen niet persoonlijk op
Hoe andere mensen jou behandelen is een reflectie van hoe ze zich over zichzelf  over hun leven voelen. Dit heeft absoluut niets met jou te maken. Wanneer je dit feit hebt geaccepteerd en in je systeem hebt zitten kun je veel meer hebben van andere mensen.

2 Gebruik mensen en situaties als een kans om te groeien en te stralen
Onthoud dat moeilijke situaties je emoties misschien alle kanten op kunnen sturen, maar dat deze moeilijke situatie de momenten zijn dat je het meeste kunt groeien. Hoe meer je voor jezelf opkomt en hoe vaker je inziet dat iedereen zijn eigen gevecht heeft, hoe rustiger jij je kunt voelen.

3 Spreek je uit
Zeggen wat je denkt en voelt kan eng zijn, maar wanneer je dit doet vanuit jouw goede hart en de beste intenties, dan zul je zien dat er dingen positief voor je zullen veranderen in je leven.

4 Vertrouw op je intuïtie
Diep van binnen weten we allemaal wat we willen, wat we nodig hebben en hoe we ons echt willen voelen. Maar voor lieve mensen is het makkelijker om te doen wat anderen van ze verlangen wat we doen.

Zonder jezelf af en neem de tijd om een echte connectie met jezelf te maken, vertrouw erop dat je innerlijke stem het beste met je voor heeft en dat je op jezelf kunt vertrouwen.

5 Laad op
Wanneer je zoveel van jezelf geeft als jij dan is het heel belangrijk om de tijd te nemen om jezelf op te laden. Je kunt alleen de hoeveel liefde die je aan jezelf geeft ook weggeven aan anderen. Dus toon jezelf wat liefde en zorg goed voor jezelf. Doe dingen waardoor jij je weer energiek en goed voelt.

6 Maak je niet druk om het feit dat je anderen teleurstelt
Wanneer je iets doet wat je eigenlijk niet wilt doen dan merken mensen dit aan je. Zeg ‘nee’ als je iets niet wilt doen. Je doet er jezelf en anderen een plezier mee. En wanneer je ‘nee’ zegt tegen bepaalde dingen die je eigenlijk niet wilt doen dan heb je meer tijd en energie over om ‘ja’ te zeggen tegen andere dingen.

7 Weet waar je grenzen liggen
We hebben allemaal grenzen nodig. Wanneer we ‘ja’ zeggen terwijl we eigenlijk ‘nee’ bedoelen dan verloochenen we onszelf en komen we steeds een stukje verder van onszelf af te staan. Denk eens goed na over de grenzen die jij in je leven zou moeten stellen en pas deze grenzen toe. En onthoud, oefening baart kunst.

8 Vraag om hulp wanneer je dit nodig hebt
We hebben allemaal steun, liefde en compassie nodig. Laat de mensen in je leven weten wat je nodig hebt en wees niet te bang om hierom te vragen, je hoeft niet altijd alleen maar voor anderen klaar te staan. Door jezelf eens kwetsbaar op te stellen zul je alleen maar sterker worden en merken dat anderen ook voor jou willen zorgen.

9 Zoek mensen net als jij
Vind mensen die hetzelfde in het leven staan als jij. Die ook zo goed voor iedereen zijn en die geen misbruik maken van anderen. Je kunt elkaar versterken en energie geven. Het zal niet vanzelf gaan, maar als jij ervoor openstaat en je best doen dan kun je nieuwe vrienden maken.

10 Wees jezelf
Welke mensen vind jij prettig om om je heen te hebben? Waarschijnlijk de mensen die lief, eerlijk en oprecht zijn. Blijf daarom zelf ook altijd jezelf en laat je niet klein maken. Jij bent lief, eerlijk en oprecht en dat is iets om heel trots op te zijn!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Foto Talesofendearment.com