Diner Lunch Recepten

Recept: Broccolisoep met pistachenootjes 

Broccolisoep

Één van mijn favoriete groenten is broccoli. Ik vind het ten eerste  gewoon heel lekker, maar het geeft mijn lichaam daarnaast ook altijd een echte boost. Broccoli zit namelijk vol vitamine C. Vitamine C is onder andere verantwoordelijk voor het in stand houden van je weerstand en het helpt het lichaam bij het opnemen van ijzer. Dit recept voor broccolisoep is dus onwijs gezond, vegan én in een handomdraai op tafel te zetten. Voeg de pistachenootjes toe voor wat pit en geniet van je zelfgemaakte soepje. Je houdt waarschijnlijk wel iets over dus de volgende dag heb je gelijk een lekkere lunch!

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

♥ keukenmachine/blender/staafmixer

Wat zit erin?

♥ 1 stronk broccoli
♥ 1 grote aardappel
♥ 1 groentebouillonblokje
♥ 2 bosuitjes
♥ 4 el sojaroom
♥ ca. 1 hand gepelde pistachenootjes (naar smaak)

Hoe doe je het?

♥ Snijd de bosui in ringetjes en de broccoli in kleine roosjes. Schil de aardappel en snijd ook deze in kleine blokjes.
♥ Kook in een waterkoker of een aparte pan één liter water. Verwarm in de soeppan een scheutje olijfolie en bak de bosui, de broccoli en de aardappel ongeveer 2 minuten.
♥ Giet het gekookte water in de pan met de groenten en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat 12-15 minuten koken.
♥ Pureer de soep met een staafmixer of in de blender/keukenmachine.
♥ Roer de sojaroom door de soep.
♥ Leg wat pistachenootjes in een kom en giet de soep hierover.

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter