Geluk

Ik weet het echt niet: de 10 worstelingen van eeuwige twijfelaars

Voor de eeuwige twijfelaars onder ons

Er zijn waarschijnlijk veel aspecten in je leven waarin je precies weet wat je wilt: een succesvolle carrière, een leuk gezin of een prachtig huis aan zee om zomaar wat te noemen ;). Maar als jij ook een echte twijfelkont bent dan zijn er ook vast een paar dingen waar jij nooit een antwoord op hebt..

1 We weten nooit wat we moeten eten. Dus echt nooit. We kunnen trek hebben in een worteltaart of een burrito tot zure matten. En vraag ons nooit wat we willen eten.. want het duurt lang voordat we ons besluit hebben genomen.

2 En als we het dan wel een keer weten, dan is het altijd hetzelfde. Altijd.

3 We kunnen uren met onszelf in conclaaf gaan over of we nu wel of niet gaan sporten. We kunnen zelfs de hele dag in onze sportkleding rondlopen en nog twijfelen of wel of niet gaan sporten.

4 We kunnen er ook uren over doen om te bedenken of we nou wel of niet uit willen. “Ik heb geen zin om me weer helemaal om te kleden, maar ik heb wel een leuk nieuw topje gekocht” “Maar ik ben eigenlijk best moe” “Hmmm misschien moet ik toch maar gaan slapen” “Nee slapen kan ik altijd nog!” “Gaap” “Oké ik ga! Misschien…”

5 En als we dan uitgaan dan zijn we nooit de genen die besluiten waar we dan heen gaan.

6 We vinden het ook heel moeilijk om een besluit te nemen over wat we aantrekken. Het kiezen van een outfit kan enorm stressvol zijn! En vooral als je opeens niets meer leuk vindt wat er in je kast hangt.

7 Heb je ons ooit wel eens zien winkelen? We spenderen 3 uur in 1 winkel om vervolgens alles te passen en niets te kopen en om dan, als we weer thuis zijn, spijt te krijgen dat we bepaalde items toch niet hebben gekocht.

8 Ook ons huis inrichten is niet zo makkelijk! Want welke kleur doen we nou op de muur? Wat voor bank willen we nou eigenlijk? Er is zoveel keuze, gewoon niet te doen!

9 En dan naar de kapper gaan. Daar zijn heel wat uren op Pinterest aan vooraf gegaan en dan nog weten we niet welke kleur of coupe we willen!

10  We hebben er ook moeite mee om te besluiten wat het wel of niet waard is om te kopen. En dat gaat niet alleen over kleding. Dit gaat ook over het bestellen van een pizza, het wel of niet laten doen van onze nagels, waar we naar toe gaan met vakantie, welke nieuwe auto en tickets voor een concert. De lijst is eindeloos. We worden constant heen en weer geslingerd tussen wat we nodig hebben en tussen wat we willen.