Geluk

Zachtaardige en lieve mensen zijn vaak het moedigst

Zachtaardige en lieve mensen zijn vaak het moedigst

 Nurudeen Ushawu zei ooit: “Wees zachtaardig, laat de wereld je niet hard maken. Wees teder, laat mensen je niet vervelend maken. Wees vriendelijk, laat de realiteit van het leven niet je goedheid stelen en je harteloos maken.”

Het lijkt ironisch om te leven in een tijdperk waarin onze maatschappij vriendelijkheid en medeleven aan de ene kant waardeert, maar die je aan de andere kant beïnvloed om iemand anders te zijn. Misschien is dit de reden waarom zachtaardige mensen vaak het gevoel hebben dat ze niet passen in een wereld die probeert om ons te laten verharden, die ons lastig en harteloos kan maken. 

Zachtaardige mensen weten echt wel dat mensen ze zien als zwak en dat er mensen zijn die denken dat ze uitgebuit worden. Maar zachtaardige mensen zijn juist de moedigste mensen omdat ze zichzelf blijven. Ze blijven altijd zichzelf en ondanks het feit dat mensen ze voor lief nemen zullen ze een helpende hand blijven geven. Ze zetten hun eigen problemen opzij om zo ruimte te maken voor anderen. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Zachtaardige mensen zijn ook vaak de mensen die de last van de wereld op hun schouders dragen. De mensen die ’s nachts huilend wakker liggen door de problemen van hun naasten. Het zij de mensen die, ondanks dat ze bang zijn dat ze worden gekwetst, er toch voor kiezen om zichzelf bloot te geven.  

Zachtaardige mensen zijn vaak genoeg onderuit gegaan. Ze zijn afgewezen, verwaarloosd en uitgebuit. Ze hebben ook echt wel het gevoel gehad dat ze het niet meer aankonden. Maar ze zijn nooit blijven hangen in hun verdriet. Ze waren altijd moedig genoeg om door te gaan, om weer op te staan nadat ze onderuit waren gegaan. Zachtaardige mensen zijn soms misschien emotioneel, maar ze gaan altijd voor hun geluk. Het komt door hun grote hart dat ze buigen in plaats breken. 

Zachtaardige mensen voelen ook de pijn. Maar ze helen, ze komen met een oplossing, ze krabbelen weer overeind, sterker en wijzer en zullen hun warmte weer verspreiden. En hoe pijnlijk het ook is, ze kiezen ervoor om het weer te doen. Om zichzelf open te blijven stellen, om zichzelf kwetsbaar op te stellen en om hun liefde te blijven verspreiden en juist daarom zijn zachtaardige mensen de moedigste mensen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com