Lunch Recepten

Recept: Tabouleh salade met granaatappel

Tabouleh salade
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Vorige week kookte ik een maaltijd uit de Jordaanse keuken. Ik vind het altijd leuk om iets te koken uit een keuken die voor mij nog geheel onbekend is. Niet dat deze tabouleh salade voor mij onbekend terrein is, maar het hoofdgerecht dat ik maakte, musakhan, had ik nog nooit gegeten. Laat staan bereid. Altijd spannend om iets te koken wat je nog niet eerder hebt klaargemaakt. Het is altijd afwachten hoe het uitpakt, helemaal als je er ook nog je eigen twist aan wilt geven. Gelukkig was dit “broodje” geplozen kip een groot succes, maar ik wist van tevoren al meteen dat ik er nog wel een salade bij wilde maken omdat er naast uien helemaal geen groente in gaat. En om in de juiste sfeer te blijven koos ik voor een tabouleh salade met granaatappel.

Voor wie nieuwsgierig is naar het recept van de musakhan, deze staat op mijn blog ?.

Tabouleh
Tabouleh is een salade die je maakt van bulgur en traditioneel gezien aanvult met heel veel peterselie, munt, ui en tomaat. Mijn variant is een beetje anders, want de tomaat vervang ik door granaatappelpitjes (ik vind die zooo lekker) en ik voeg er ook nog heel veel koriander aan toe. Want ook dat vind ik heel erg lekker. Ook snijd ik een half rood pepertje fijn om de salade net iets meer pit te geven. De salade maak je af met olijfolie, wat citroensap en een snufje peper en zout. Fluitje van een cent! Ook dit is weer zo’n recept dat je binnen 15 minuten in elkaar flanst.

Tabouleh salade met granaatappel
Aantal personen: 4 personen  Bereidingstijd: 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gram bulgur
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 granaatappel
  • olijfolie
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET

Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Laat vervolgens afkoelen.
2 Snijd de peterselie, koriander en munt fijn.
Snijd de rode ui en peper in kleine blokjes.
Snijd de granaatappel doormidden. Leg de granaatappel in je hand met de openkant naar beneden. Sla vervolgens op de buitenkant van de granaatappel met een houten lepel. Je zult zien dat de pitjes er zo uitvallen.
Meng alles door de afgekoelde bulgur samen met het sap van 1 citroen en wat olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl