Geluk

De volgende stap in zelf-liefde is het creëren van een fijn huis, 8 tips praktische tips!

Zelf liefde fijn huis

Je eet gezond, sport regelmatig en luistert naar je intuïtie. Je zorgt dus goed voor jezelf. Wat belangrijk is want als je goed voor jezelf zorgt ben je sterker en ben je tot veel meer in staat. Een ander onderdeel van zelf-liefde wat vaak vergeten wordt is het creëren van een gezellig en comfortabel huis. Je huis zou een veilige haven moeten zijn waar je tot rust komt. En met een paar kleine aanpassingen kun jij jouw huis tot een echt thuis maken.

1 Kaarsen
Kaarsen zorgen voor warmte en kalmte in je huis. Ook kun je kiezen voor geurkaarsen die je herinneren aan de fijne momenten uit het verleden. Laat ja kalmeren door de vlammetjes van je kaarsen en geniet ervan.

2 Moodboard
Met een moodboard kun je visualiseren hoe jij jouw ideale huis eruit zou moeten zien. Dus omring jezelf met tijdschriften, zorg voor een groot bord (bv een stuk karton) en knip en plak jouw ideale huis bij elkaar. Het is ook nog eens heel leuk en ontspannen om een moodboard te maken.

3 Zachte aanrakingen
Als je huis harde vloeren heeft kun je zachte sloffen of dikke sokken dragen die elke stap zacht maken. Bedek daarnaast plavuizen of hout met kleden om een zacht gevoel te creëren. Kies voor verschillende zachte stoffen en mooie gordijnen waardoor je huis een heerlijke luxe zachte uitstraling krijgt.

4 Warme gloed
Laat warm licht door je huis stromen. Vervang het harde licht door zachtere versies. Door voor bijvoorbeeld shutters als raambekleding te kiezen heb je zelf de controle over de lichtinval en natuurlijk de inkijk van buitenaf. Houten shutters geven ook direct een luxe en warme uitstraling aan je huis. Kijk ook of je dimmers kunt kopen zodat je het licht kunt afstellen naar jouw behoeftes. Zo is het goed om voordat je naar bed gaat de lichten al wat te dimmen, zo maak jij je lijf gereed voor de nacht.

5 Kruip in warme hoekjes
Leg zachte kleden neer op plekken waar mensen graag zitten. Leg een kleed neer op de bank, de leesstoel of de fauteuils. Met een kleed om je schouders heen geslagen of over je benen voel jij je warm en beschermt.

6 Lijst vriendelijke gezichten in
Zet foto’s neer van vrienden en familie. Door een paar foto’s op het dressoir, op de tv kast of aan de muur te plaatsen sta jij het toe dat geliefden uit het verleden en het heden de ruimte met jou en je gezin delen.

7 Privacy
Als jij jouw huis tot een veilige haven wilt omtoveren is het belangrijk dat je een gevoel van privacy creëert. Privacy kun je creëren door raambekleding. We noemden net al shutters of zachte gordijnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties als het gaat om raambekleding. Je kunt voor inspiratie eens een kijkje nemen op Veneta.com.

8 Voeg wat magie toe
Nodig vaak vrienden en familie uit in je huis. Dit is dé manier om van je huis een veilig thuis te maken.

Ook leuk: 9 dingen die mensen met een schoon huis dagelijks doen