Gezondheid

9 reminders die fijn zijn om te horen als je depressief of onrustig bent

5 redenen om je perfectionisme direct overboord te gooien

Een aantal jaar geleden werd ik door mijn dokter gediagnostiseerd met klinische depressie. Op dat moment werd ik verteerd door angst. Mijn obsessieve gedachtes dicteerden mijn acties. Ik was een nerveus wrak die verdrietig was en zichzelf haatte. Ik heb een flinke weg moeten bewandelen om te zijn waar ik nu ben.

Ik heb stapje voor stapje geleerd hoe ik gelukkig kan zijn. Het was een keuze die ik dagelijks en op elk moment van de dag moest maken. Ik begon mijn intuïtie te vertrouwen, wat ervoor zorgde dat ik in aanraking kwam met nieuwe mensen, coaches, boeken en plaatsen die me veel hebben gebracht.

Wanneer je depressief bent dan is het makkelijk om je snel overweldigd te voelen, waardoor het vooruitzicht op verandering te eng lijkt om er wat mee te doen. Ik begrijp nu hoe het is wanneer het voelt alsof het hele leven tegen jou aan het vechten is. Maar de oplossing was voor mij verrassend simpel, het is compassie. Heb compassie voor jezelf en anderen. Hoe meer compassie ik had voor mezelf hoe meer stappen ik kon nemen. En hoe meer stappen ik nam, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Lief zijn voor mezelf was voor mij het pad naar geluk.

Ik hoop daarom dat deze reminders jou kunnen helpen wanneer de moed je in de schoenen zakt:

  1. Je bent zo veel meer dan je tegenslagen.
  2. Je hoort op deze wereld precies zoals je bent. Vier je gekke, bijzondere en mooie zelf.
  3. Jouw dromen zijn belangrijk en ze willen werkelijkheid worden, dus geef jezelf toestemming om meer te dromen.
  4. Hoe je leven voelt is belangrijker dan hoe het eruit ziet. Vertrouwen jezelf meer.
  5. Wanneer je stopt met zoeken naar het licht zul je zien dat jij zelf het licht bent.
  6. Je bent sterker dan jezelf denkt.
  7. Je hoeft niet alles in één keer te doen, stapje voor stapje werkt het beste.
  8. Jij verdient om te geloven in de persoon die je wilt worden.
  9. Wat je zoekt zul je niet buiten jezelf vinden, het zit in jou.

Shannon Kaiser voor MindBodyGreen.com