Diner Recepten

Recept: Gevulde puntpaprika met couscous

Recept: gevulde puntpaprika
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Dit is een super lekker & makkelijk recept: Gevulde puntpaprika met couscous! Wist je dat je super veel groentes kunt vullen met bijvoorbeeld couscous/bulgur en nog veeeel meer haha. Ik heb gekozen voor punt paprika’s omdat ze lekker zoet zijn. De combinatie met couscous, roerbak groente, gehakt en mini mozzarella bolletjes is echt erg lekker  Je kunt dit gerecht makkelijk als bijgerecht eten, maar ze vullen nog best wel hoor! Dit komt omdat er ook veel gehakt door zit! Ik had trouwens nog super veel van de vulling over, maar je kunt dit er natuurlijk ook gewoon bij eten! Je kunt dit ook bewaren in de koelkast en de volgende dag opeten of weer een punt paprika vullen natuurlijk haha! Echt waar, ik denk dat iedereen dit wel kan maken! Succes!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2  puntpaprika’s
  • 300 gram gehakt
  • 400 gram fijne roerbakgroente
  • 100 gram couscous
  • 10  mini mozzarella bolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1  ui
  • 4 tl Italiaanse kruiden

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt gaar.
  3. Ondertussen snijd je vast de knoflook en ui fijn en dit voeg je bij het gehakt mengsel.
  4. Als het gehakt gaar is, voeg je de fijne roerbakgroentes toe.
  5. Halveer ondertussen de mini mozzarella bolletjes.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Was de punt paprika’s, halveer ze en verwijder de kern.
  8. Meng de couscous met het gehakt-groente mengsel
  9. Verdeel dit over de punt paprika’s.
  10. Maak af met de mozzarella bolletjes en de Italiaanse kruiden!
  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de gevulde punt paprika’s.
  12. Bak voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.

KLaaaaaaar

Eet smakelijk!

www.hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie