Ontspanning

De beste restaurants van Samos

Bart en ik gaan al jaren naar de Griekse eilanden ik liet de traditionele Griekse keuken altijd aan me voorbij gaan, ik at altijd heerlijk verse vis in restaurantjes in kleine haventjes. Maar tijdens mijn laatste persreis naar het prachtige Samos ben ik erachter gekomen dat de Griekse keuken super lekker kan zijn. Ik heb nergens in Griekenland zo lekker gegeten als tijdens deze persreis met zoover.nl. Daarom dacht ik: laat ik deze pareltjes maar even met jullie delen zodat jullie ook kunnen ervaren hoe ontzettend lekker de traditionele (en soms wat minder traditioneel) Griekse keuken kan zijn:

Oi Nostimies tis Ouranias in het plaatsje Ano Vathi
Van dit restaurant moet je via via (of dus via mij :)) gehoord hebben, anders kom je er niet terecht. Je vindt dit restaurantje midden in een niet toeristisch dorpje en het is echt een plek waar vooral locals komen eten. Het is een traditionele Griekse taverne waar moeder kookt en vader en zoon in de bediening werken. Je kunt alleen buiten zitten en het uitzicht is prachtig. Maar behalve de prachtige omgeving (je zit op een klein pleintje onder de bomen) is het eten hier werkelijk zalig! Ga voor de traditionele Griekse gerechten en ik kan je verzekeren dat je nergens lekkerder echt Grieks eet dan hier! 

Zonsondergang en het beste traditionele eten van Griekenland!

Orizontas in Platanos
Dit restaurant is licht, modern, jong en het zowel het eten als het uitzicht zijn goddelijk! In dit restaurant kijk je uit over de vallei tot aan de zee, dankzij het glaswerk rondom zit je overal goed en kun je overal genieten van de prachtige natuur om je heen. En wat kunnen ze hier koken! Ze geven de traditionele Griekse keuken een moderne twist en dat is goed gelukt. De gerechten zijn stuk voor stuk om door een ringetje te halen, want niet alleen zijn de gerechten lekker ze zijn ook een lust voor het oog. De bijpassende wijnen maken deze ervaring af. Een must als je op Samos bent, wel reserveren want je bent niet de enige die hier graag eet! De locals zijn hier ook graag. 

Restaurant AAA
Op de kruising met het bergweggetje wat je naar het schattige bergdorpje Manolates brengt vind je restaurant AAA. In dit restaurant zit je niet alleen leuk, je kunt er ook een kookcursus volgen. Weer eens wat anders! De eigenaars zijn ontzettend lief en doen er alles aan om het je naar de zin te maken!

Genieten van de binnenplaats bij AAA Restaurant

Homemade Tzatziki by me!

Meer leuke plekjes ontdekken op Samos? Check dan de site van zoover.nl, zij hebben veel leuke accomodaties op hun site staan!