De simpelste manier om je relatie een boost te geven

Hoe krijg je de gesprekken met je partner weer op gang

Aan een relatie moet je blijven werken, soms moet je extra je best doen om het leuk te houden en soms loopt alles vanzelf. Je kunt dan allerlei dingen gaan verzinnen om de relatie weer leuk te maken, hartstikke goed! Maar vergeet ook de simpele dingen niet, de simpele dingen die zo gewoon lijken dat ze aan je aandacht ontsnappen.

’s Ochtends zit je, al dan niet samen met je partner aan het ontbijt, je eet je yoghurt terwijl je met een schuin oog de klok in de gaten houdt. ’s Avonds zijn jij en je partner beide moe van een lange werkdag en voor de avond staan er ook weer activiteiten gepland. Dus hup even eten en weer door, echt tijd voor een rustige ontspannen maaltijd is er niet. En de volgende ochtend herhaalt dit ritueel zich weer.

Volgens een recent Nederlands en Canadees onderzoek kan het samen de tijd nemen om een maaltijd te nuttigen een relatie verbeteren. Volgens dit onderzoek voelen koppels die regelmatig samen eten en hier de tijd voor nemen zich prettiger, minder dominant of onderdanig naar elkaar. En hoe goed het ook is om samen met je partner de tijd te nemen voor de maaltijd, wanneer er meer mensen aan tafel zitten is het positieve effect volgens dit onderzoek nog groter. Door als familie of gezin samen te eten en routinematige gesprekken te voeren wordt een familie hechter en stabieler. Veel familiedeskundigen raden al aan om als gezin samen te eten en dit onderzoek ondersteunt dit advies.

Dus de volgende keer als je weer snel moet eten met je partner of je gezin denk dan eens aan de voordelen die het jou, je partner en je gezin geeft om rustig aan tafel te zitten om te eten. Laat de tv uit, leg de telefoons weg en neem tijd voor elkaar, 10 minuten moet toch wel mogelijk zijn?

Laat een reactie achter