Ontbijt Recepten

Recept: Trifle met aardbeien

aardbeien

Een trifle is van oorsprong een Engels nagerecht. Het wordt geserveerd in een glas en bestaat uit drie lagen: een bodem van cake met sherry, een middenlaag van vers fruit en een bovenlaag van custard. Klinkt heel lekker allemaal, maar is natuurlijk niet zo gezond. Deze trifle met aardbeien is wél gezond. Zo gezond dat het zelfs gegeten kan worden als ontbijt! Mmmm!

Wat heb je nodig?
♥ 6 el biologische Griekse yoghurt
♥ 4 el havermout
♥ 1 el kokosolie
♥ 2 el agavesiroop of honing
♥ 1 tl speculaas- en koekkruiden
♥ 150 gram aardbeien + extra

En hoe maak je het?
♥ Zet een steelpannetje op laag vuur en smelt hierin de kokosolie en één eetlepel agavesiroop. Voeg de havermout en de kruiden toe en roer de ingrediënten door elkaar. Haal het mengsel van het vuur om af te koelen.
♥ Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kleine stukjes. Zet opnieuw een steelpannetje op laag vuur en doe hierin de aardbeien en één eetlepel honing. Laat dit net zolang pruttelen totdat er sprake is van een dunne jam-achtige substantie. Blijf continu goed roeren. Haal het mengsel van het vuur om af te koelen.
♥ Begin nu met het bouwen van de trifle. Pak een longdrinkglas. Schep achtereenvolgens drie eetlepels yoghurt, één eetlepel aardbeiensaus en twee eetlepels havermout in het glas. Herhaal dit nog een keer!
♥ Top de trifle af met wat verse aardbeitjes!