Geluk Gezondheid

Donkere chocolade maakt je slimmer!

Chocolade maakt je slimmer!

Het is geen geheim meer dat goede kwaliteit donkere chocolade een super food is. Maar nu heeft nieuw onderzoek aangetoond dat chocolade je niet alleen een beter gevoel geeft, het schijnt ook goed te zijn voor je hersenen!

Volgens onderzoek wordt het eten van pure chocolade positief geassocieerd met de cognitieve hersenfunctie. Dus jouw liefde voor chocolade is waarschijnlijk de reden dat jij altijd wint met Scrabble ;).

Onderzoekers kwamen erachter dat degenen die regelmatig pure chocolade eten cognitief beter presteerden op het gebied van visueel-ruimtelijk geheugen, werkgeheugen en abstract redeneren-testen.

Maar ren niet direct naar de snoepautomaat voor een lekkere Mars. De positieve effecten zijn vooral te danken aan de flavonoïden uit cacao en deze zijn vooral aanwezig in donkere chocolade. Melk en witte chocolade bevatten beduidend minder flavonoïden. Hoewel de studie geen onderscheid maakte tussen de verschillende soorten chocolade kun jij je beter aan de pure variant houden. Dus dat stukje chocolade ’s avonds bij de thee een traktatie? Nee zeg, het is je dagelijkse stukje broodnodige voeding voor je hersenen!

Bron: Wellandgood.com