Geluk

20 dingen die je echt voor jezelf zou moeten doen

20 dingen die je echt voor jezelf zou moeten doen

1 Begin met tijd spenderen met de juiste mensen. Dit zijn de mensen die jou waarderen, die van je houden en die je aanmoedigen om de juiste keuzes te maken. Ze zijn de genen die je levendig laten voelen en je accepteren zoals je bent.

2 Begin met het onder ogen zien van je problemen. Het zijn niet jouw problemen die jou definiëren, het gaat erom hoe je erop reageert en hoe je weer herstelt. Problemen verdwijnen vaak niet zomaar. Doe wat je kunt, wanneer je kunt. Het gaat om kleine stapjes en elk stapje telt.

3 Begin met het nemen van de verantwoordelijkheid voor je leven. Maak bepaalde keuzes en fouten en leer ervan. Want als jij niet de verantwoordelijkheid voor jou leven neemt dan doet iemand anders dit. En als iemand anders dit doet dan leef je hun dromen na in plaats van die van jezelf. Dit is absoluut niet makkelijk, maar jij bent de enige die jouw obstakels kan overwinnen.

4 Begin met jouw geluk op nummer 1 te zetten. Jouw behoeftes zijn belangrijk. Als jij jezelf niet waardeert en voor jezelf opkomt dan saboteer jij jezelf. Onthoud: het is mogelijk om voor jezelf te zorgen en tegelijkertijd voor de mensen om je heen. En als jij voor jezelf zorgt zul je veel sterker zijn en beter in staat zijn om voor anderen te zorgen.

5 Begin met jezelf zijn, trots en oprecht. Proberen om iemand anders te zijn is een verspilling van de persoon die je nu bent. Wees jezelf. Omhels de persoon die je bent die ideeën heeft, die sterke kanten heeft en die mooie kanten heeft zoals niemand anders deze heeft. Wees de persoon zoals jij jezelf kent – de beste versie van jezelf. En wees eerlijk tegen jezelf.

6 Begin met leven in het nu. Het gebeurt nu. Het leven is nu. Dus stop met denken over alle fantastische dingen die in de toekomst gaan gebeuren. Stop met piekeren over het verleden. Leer om in het hier en nu te zijn en waardeer de dingen die nu gaande zijn. Waardeer de wereld voor wat hij nu is.

7 Begin de lessen uit de fouten die je hebt gemaakt te waarderen. Fouten zijn niet erg, het zijn tekenen van vooruitgang. Als je nooit faalt dan probeer je niet hard genoeg en leer je niet. Neem risico’s, ga onderuit en sta weer op. Waardeer dat jij jezelf motiveert, dat je leert en jezelf verbetert. Één van de fouten die je maakt kan de link zijn naar prachtige nieuwe dingen.

8 Begin met vriendelijker tegen jezelf te zijn. Als je een vriendin had die tegen je zou praten zoals je soms tegen jezelf praat, hoelang denk je dat jullie dan nog vrienden zouden zijn? De manier waarop jij jezelf behandelt zet de standaard voor anderen.

9 Begin met genieten van de dingen die je al hebt. Het probleem van veel van ons is dat we denken dat we gelukkig worden als we bepaalde dingen hebben bereikt in het leven. Maar het duurt vaak even voordat je die dingen bereikt en als je daar bent heb je waarschijnlijk weer een nieuwe bestemming in je hoofd. Zo spendeer jij je hele leven met het toeleven naar iets nieuws zonder dat je stilstaat om te genieten van wat je nu hebt. Dus neem de tijd om te waarderen wat je nu hebt en waar je nu bent.

10 Begin met het creëren van je eigen geluk. Als je gaat wachten totdat iemand anders je gelukkig maakt dan mis je veel mooie dingen in het leven. Kies voor je eigen geluk, zorg zelf voor verandering. Wees gelukkig met wie je nu bent en doe de dingen waar jij blij van wordt. Zoek naar geluk binnen de mogelijkheden die jij hebt.

11 Begin met je dromen en ideeën een kans te geven. In het leven gaat het meestal niet om de kansen die je krijgt, maar om de kansen die je grijpt. Je zult nooit 100% zeker zijn of het werkt, maar je weet 100% zeker dat als je niets doet het zeker niet zal werken. Meestal moet je er gewoon voor gaan! Als je slaagt is dit fantastisch, als je niet slaagt heb je weer veel geleerd.

12 Begin met geloven dat je klaar bent voor de volgende stap. Jij bent er klaar voor! Je kunt dat eerste kleine stapje maken, dus grijp de kansen die je krijgt en accepteer de uitdaging.

13 Begin nieuwe relaties voor de juiste redenen. Begin nieuwe relaties met betrouwbare, eerlijke mensen. Kies vrienden waar je trots op kan zijn, mensen die je bewondert, die jouw liefde en respect tonen. En wees alert op de dingen die mensen doen, want daden tellen zwaarder dan woorden.

14 Begin met luisteren naar je eigen innerlijke stem. Als het je helpt kun je jouw ideeën bespreken met de mensen om je heen, maar vertrouw op je eigen intuïtie. Wees eerlijk tegen jezelf en doe waarvan je in je hart weet dat het goed is.

15 Begin met aandacht geven aan je spanningen en stress en neem korte pauzes. Doe het rustiger aan, haal adem. Geef jezelf toestemming om pauze te nemen, zet alles weer op een rijtje en ga verder met een heldere geest. Als je op je drukst bent dan kan een kort moment van rust je productiviteit juist omhoog brengen.

16 Begin met het zien van de kleine dingen. In plaats van te wachten tot de grote dingen gebeuren: huwelijk, kinderen, promotie, de loterij winnen – kun je geluk vinden in de kleine dingen die elke dag gebeuren. Kleine dingen zoals de vogels horen zingen als je s’ ochtends opstaat, de geur van een zelf bereide maaltijd, het uitoefenen van je hobby of jezelf verliezen in een boek. Door deze kleine dingen op te merken kun je de kwaliteit van jouw leven omhoog brengen.

17 Begin met het accepteren van dingen als ze nog niet perfect zijn. Onthoud: perfect is de vijand van goed. Soms is het beter om dingen en mensen te accepteren en te waarderen zoals ze zijn. Het kan goed zijn om dingen ook te waarderen als ze niet perfect zijn.

18 Begin meer open te zijn over je gevoelens. Als je verdriet hebt geef jezelf dan de noodzakelijke tijd om je verdriet te ervaren en wees er open over. Praat met de mensen die dicht bij je staan, vertel ze de waarheid over hoe jij je voelt. Laat mensen luisteren. Het kan enorm opluchten om dingen hardop te zeggen.

19 Begin met het koesteren van je meest belangrijke relaties. Breng echte, eerlijke vreugde in je leven en in de levens van de mensen van wie je houdt. Je kunt niet alles voor iedereen zijn, maar je kunt er wel zijn voor een paar mensen. Besluit welke mensen jij in je leven belangrijk vindt en koester ze. Je hebt niet heel veel mensen nodig, maar je hebt wel mensen nodig waar je   echt op kunt bouwen.

20 Begin met je te concentreren op de dingen die wel kunt veranderen. Je kunt niet alles veranderen, maar je kunt altijd iets veranderen. Je tijd, talent en energie verspillen aan dingen die buiten je controle liggen is een recept voor frustratie en stagnatie. Investeer je energie in de dingen waar je wel controle op hebt en onderneem actie.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Marcandangel.com