Relaties

Liefde als de vlinders weg zijn

Iemand heeft perfect uitgelegd wat er in een relatie gebeurt als de ‘vlinders' weg zijn

Elo en haar vriend zijn ondertussen al 8 jaar bij elkaar, maar een aantal jaar geleden schreef zij dit prachtige artikel over de liefde als je al  langer bij elkaar bent en ik wilde dit graag met jullie delen:

Ik heb al 5 jaar een relatie en ik zie best veel artikelen voorbij komen over dat mensen denken dat als je een relatie hebt je altijd vlinders houdt, je hart over blijft slaan als je partner de kamer binnenkomt en je elke avond knuffelend in bed ligt met je benen verstrengeld in elkaar. Maar zo gaat het niet echt, tenminste niet bij mij.

Als je uiteindelijk samenwoont en lang bij elkaar bent dan verdwijnen de vlinders. Je hart slaat niet langer over, nee in plaats daarvan kalmeert alles. Wanneer jij met je partner in een kamer bent dan voel jij je kalm en zeker. Wanneer je knuffelt dan voel jij je hartslag langzamer gaan en het geluid van zijn of haar ademhaling brengt je tot rust. Het voelt niet meer als een achtbaan, het voelt als thuis.

Je slaapt niet meer elke nacht tegen elkaar aan, met jullie benen in elkaar verstrengeld. In plaats daarvan slaap je comfortabel en rustig. Maar elke avond raak je elkaar aan en zoek je bij elkaar de warmte op. Je kruipt tegen je partners arm en er zijn nachten dat mijn vriend mij, in zijn slaap, tegen zich aan trekt. Zoals een een kind dit doet met zijn teddybeer, alsof ik zijn troost ben.

In de ochtenden voordat de zon opkomt moet kruip je tegen zijn borst en inhaleer je zijn geur voordat je weer in slaap valt. Kussen zijn niet altijd meer romantisch en gepassioneerd. Maar er zijn er nu veel meer. Er zijn kussen wanneer je in de zomer ijsjes eet en er zijn kussen tijdens het ontbijt. Er zijn ‘Ik ga’ kussen en ‘Nog één kus voordat je gaat’ kussen. Er zijn kussen in de ochtend en kussen voordat je gaat slapen. Er zijn kussen omdat je zo lief bent voor dieren en er zijn ‘Ik ben zo blij dat ik met jou ben en niet met iemand anders’ kussen.

Jullie appen elkaar niet altijd meer met liefdesverklaringen zoals jullie dit deden, maar dit komt het omdat het nu een gegeven is. In plaats daarvan delen jullie grapjes over de dingen die jullie samen hebben opgebouwd. Jullie hebben je eigen kleine wereld gebouwd en het is jullie samen tegen de wereld. Relaties zijn niet altijd zoals in een sprookje. Ze zijn niet altijd vuurwerk en sterren.

Ze zijn het rustige ritme van liefde en zorg. Het is geen vuur in je ziel, maar het is een vuur in je hart welke je warm en comfortabel houdt als je langzaam in slaap valt. En ik houd daarvan.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Bron:helloelloh.tumblr.com