Geluk

Het gevaar van het negeren van je intuïtie in je relaties

Het gevaar van het negeren van je intuïtie in je relaties

Als mensen mij om advies vragen dan eerste mijn eerste reactie: wat zegt je intuïtie? Had ik jaren geleden zelf maar naar mijn intuïtie geluisterd, dan had ik waarschijnlijk wel het lef gehad om de rode vlaggen in mijn relatie niet te negeren. Wat me over de jaren veel ellende had gescheeld.

Het grootste gedeelte van mijn leven had ik altijd de behoefte om alles maar uit te leggen en me te nader te verklaren tegenover iedereen die ik tegenkwam – uitleggen, goedkeuring vragen, me bewijzen dat ik waardig was  – steeds weer. Tijdens gesprekken of discussies in mijn relatie hoorde ik mezelf zeggen: “Wat jij denkt dat goed is” of “Ja, ik denk dat je gelijk hebt”. Hoe het kan dat een sterke en onafhankelijke vrouw altijd maar toegaf is me nog steeds een raadsel. Want op sommige van die momenten dat ik zei dat het oké was dacht ik: “Dit voelt niet goed”.

Dat put je uiteindelijk uit, want steeds weer ga je over je eigen grenzen. Steeds weer doe je dingen waar je eigenlijk niet achter staat of sta je dingen toe waarvan je eigenlijk vindt dat ze niet in een relatie thuishoren. Terwijl je niet meer naar je gevoel luistert.

En dat gevoel, dat ‘dit voelt niet goed’ gevoel is zo belangrijk! Dat gevoel is onze intuïtie. Maar steeds weer als er een discussie was in mijn relatie dan gaf ik weer toe en bleef ik met een leeg gevoel achter. Elke keer weer!

Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg hulp bij een professional, een therapeut. Was ik te emotioneel in relaties? Te irrationeel? Waren mijn verwachtingen van een relatie niet realistisch en werd ik daarom steeds teleurgesteld? Al na 25 minuten tijdens het eerste gesprek was het antwoord duidelijk: nee dat was ik niet. Ik was niet gek, het enige wat ik moest doen was vertrouwen op de signalen die het universum en mijn intuïtie mij gaven. Als mijn gevoel mij iets probeerde te zeggen dan mocht ik hier op vertrouwen.

Luisteren naar je intuïtie en voor jezelf opkomen is eng. Want je moet het opnemen tegen je eigen angsten. Maar luisteren naar je intuïtie is super belangrijk! Hieronder vind je een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je in contact wilt komen met je intuïtie:

  1. Wat als dit gekke, lage energie gevoel wat ik nu voel een indicatie is van het karakter van de persoon tegenover me?
  2. Waarom krijg ik een naar gevoel bij dit verzoek?
  3. Waarom krijg ik het gevoel dat de persoon tegenover me niet de hele waarheid vertelt?
  4. Waarom voel ik me niet kalm in de aanwezigheid van deze persoon?
  5. Waarom krijg ik nu het gevoel dat ik gek of raar ben?

Want het antwoord op deze vragen krijg jij als je even tijd neemt of rustig adem te halen, om even te gronden. Jij mag vertrouwen op je intuïtie, als jij vindt dat iets niet prettig is dan is dit niet prettig, punt. Wat iemand anders ook zegt en op wat voor andere idee die ander je ook probeert te brengen. Vertrouw op jezelf! Wees sterk genoeg om naar jezelf te luisteren. -Jouw gevoelens zijn het signaal waar je op zat te wachten-

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Anna Flora voor Elephantjournal.com