Gezondheid

De 4 voordelen van een appelazijn voetenbad

De 4 voordelen van een appelazijn voetenbad

Een voetenbadje is altijd fijn, heerlijk als je geen bad hebt en toch even een selfcare moment voor jezelf wilt en je vermoeide voeten een oppepper wilt geven. Maar een voetenbad waar je wat appelazijn aan toevoegt heeft nog meer voordelen dan alleen ontspanning! Hieronder vind je wat de voordelen zijn van een voetenbadje met appelazijn. 

1 Appelazijn kan helpen tegen stinkvoeten
Dankzij de antibacteriële eigenschappen van appelazijn kan het helpen om de bacteriën die vieze geurtjes van je voeten veroorzaken te neutraliseren. Hoewel het normaal en zelfs gezond is dat je bacteriën op je voeten hebt kan het soms zo zijn dat je bacteriën wat uit balans zijn. Wanneer je lichaam dan zweet voeden de te veel aan bacteriën zich met je zweet en dit kan een indringende geur veroorzaken. Een badje met appelazijn brengt deze bacteriën dus weer in balans. 

2 Appelazijn kan helpen tegen schimmelinfecties aan de voeten
Net zoals bacteriën normaal zijn op je voeten, zijn schimmels dit ook. Maar wanneer schimmels uit balans zijn dan kun je vervelende infecties krijgen aan je voeten. Een veelvoorkomende infectie is putjeszolen of te wel Pitted Keratolysis. Putjeszolen zijn onschuldig, maar wel ongemakkelijk. Een voetbad met appelazijn kan helpen om putjeszolen te verhelpen. Vaak krijg je last van putjeszolen door zweetvoeten. Naast appelazijn zijn er gelukkig ook genoeg andere middelen verkrijgbaar die je snel van je vervelende putjeszolen af kunnen helpen. 

3 Appelazijn verwijdert de dode huidcellen
Naast dat een appelazijn voetenbadje ervoor zorgt dat je voeten minder vermoeid zijn, je voeten beter ruiken en je de schimmelbalans weer op peil brengt is het ook een mini pedicure. Want dankzij een voetenbad in appelzij is je eelt veel makkelijker te verwijderen!

4 Voetenbadjes hebben effect op je hele lichaam
Een voetenbad zorgt ervoor dat de stress en spanning uit je lichaam trekt. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat een voetenbad in de avond ervoor kan zorgen dat je zenuwstel tot rust komt en je beter slaapt. Een kleiner onderzoek toonde aan dat oudere patiënten die 2 keer per dag een voetenbad namen voelden dat hun energieniveau steeg.

Hoe jij thuis je eigen appelazijn voetenbad maakt.
Er is geen vaste methode waarop jij thuis je appelazijnbadje maakt. Vul je badje met warm water en gooi er een flinke scheut appelazijn bij. Wees niet te zuinig en gebruik het liefst biologische appelazijn. Laat je voeten 10 tot 20 minuten weken en spoel je voeten af met water. Veel succes!