Geluk

8 dingen om niet meer in je leven te tolereren

8 dingen om niet meer in je leven te tolereren

1 Middelmatigheid
Je hoeft niet altijd te proberen om dingen te maken die gebroken zijn. Soms moet je opnieuw beginnen en iets mooiers creëren. Soms is het nodig om afstand te nemen om zo dingen duidelijk te zien. En soms betekent volwassen worden dat je bepaalde situaties, relaties en gewoontes ontgroeit zodat je iets tegen kunt komen wat je wel echt raakt. Iets waardoor je niet kunt wachten om ’s ochtends je bed uit te komen. Dat is waar het in het leven omdraait, neem daarom geen genoegen met middelmatigheid.

2 Negatieve gedachtes
Jouw geest is jouw plekje. Je kunt de gordijnen dicht doen en jouw plekje donker maken of je kunt de ramen open zetten en het licht naar binnen laten stromen. Het is jouw keuze. Waar denk je over na? Over hoe ver je bent gekomen of over hoe ver je nog moet gaan? Over je kracht of over je zwakte? Over het beste wat kan gebeuren of over het ergste wat misschien nog komt? Schenk aandacht aan je gedachtes. Want heel misschien zijn het je gedachtes die je moet veranderen om geluk, succes en liefde te ervaren.

3 Negativiteit van anderen
Je hebt geen controle over wat anderen zeggen en doen, maar je hebt wel controle over wat jij anderen toestaat om tegen jou te zeggen of te doen. Onthoud: als jij geen respect hebt voor jezelf dan hebben anderen dit ook niet. Geef het goede voorbeeld en geef aan wat je wel en niet tolereert.

4 Ongezonde relaties
Kies je relaties wijs. Alleen zijn voelt minder eenzaam dan een ongelukkige relatie hebben. Omring je met mensen die weten wat je waard bent. Je hebt niet veel mensen nodig, omring je met mensen die je waarderen voor wie je bent. Weglopen heeft niets te maken met zwakte, maar alles met kracht. Loop weg omdat je eindelijk jouw waarde kent.

5 Oneerlijkheid
Innerlijke rust is weten dat je eerlijk en oprecht bent tegen de mensen die je in je leven tegenkomt. En innerlijke rust is onbetaalbaar. Wees eerlijk en oprecht en ban de mensen uit je leven die dit niet zijn.

6 Passief zijn
Groei betekent dat wanneer de kennis die je hebt, je leven begint te veranderen. Je kunt niet alles veranderen en verwachten dat je vooruitgang boekt als je passief blijf zitten en erover na blijft denken. Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je had. Nu is de beste tijd om te starten.

7 Uitstellen
Dingen die niet af zijn, niets stressvoller dan dingen die in je hoofd zitten die je eigenlijk nog moet doen of afmaken. Stop met uitstellen. Onderneem actie en knoop die losse eindjes aan elkaar. Door het uit te stellen wordt steeds lastiger en enger.

8 De angst om je uit te spreken
Iedereen heeft een kleine waakhond in zijn hoofd. Het houdt je altijd in de gaten. Het is opgevoed door je vrienden, familie, collega’s en de maatschappij en zijn doel is om jou klein te houden. En wanneer je gewend begint te raken aan deze waakhond begin je te denken dat zijn mening of wat wel en niet acceptabel is de waarheid is. Maar het zijn geen waarheden! Het zijn de meningen van andere mensen. Onthoud, de waakhond is maar een waakhond, hij waakt alleen maar. Hij heeft geen controle over jou. Hij kan niets doen als jij besluit om je uit te spreken, tegen de massa in te gaan. Dit betekent niet dat jij je als een rotzak mag gaan gedragen, maar je mag wel zeggen wat jij wilt zeggen. Houd je niet in, speek de waarheid en spreek je uit.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Foto: Theblondesalad.com