Zelfliefde

5 tekenen dat je nog niet voldoende van jezelf houdt (ook al denk je van wel)

5 tekenen dat je nog niet voldoende van jezelf houdt

Van jezelf houden, hoe doe je dit? Het kost tijd en moeite en de meeste van ons hebben geen idee waar ze moeten beginnen. En misschien denk je dat je wel van jezelf houdt, maar onderste 5 signalen laten zien dat je nog liever voor jezelf mag zijn:

1 Je voelt je niet verbonden met jezelf
We hebben het allemaal super druk en we maken weinig tijd om te ontspannen, dus het is niet zo gek dat we ons niet verbonden voelen met onszelf. Om echt van jezelf te kunnen houden is het belangrijk dat jij je verbonden voelt met de echte jij, de jij die verstopt zit onder de vele lagen.

Als je merkt dat jij ook niet echt een connectie met jezelf voelt dan is het goed om jezelf terug te trekken in de natuur of om ademhalingsoefeningen te doen. Leer om weer contact te maken met ‘moeder aarde’ en kom even los van de snelle technologische wereld die we nu kennen. Je voelt je levendiger als jij je af en toe terugtrekt uit die haastige wereld.

2  Je zorgt niet goed voor je gezondheid
Als je voedsel, alcohol, drugs of een andere substantie gebruikt om je comfortabel te voelen dan is dit een teken dat je beter voor jezelf moet zorgen. Niet  genoeg voor je gezondheid zorgen is een signaal dat we niet voldoende van onszelf houden. En natuurlijk is het makkelijk om die zak chips open te scheuren of die hele reep op te eten als jij je niet lekker voelt, maar het is een snelle oplossing die je nergens brengt. We leven in een wereld vol stress en dit kan leiden tot veel gezondheidsproblemen als we hier niet goed mee omgaan. Onthoud dat jij altijd voor jezelf moet zorgen, niemand kan het namelijk zo goed als jij.

-> 3 manieren om zelfkritiek om te zetten naar zelfliefde

3 Je wilt jezelf ontvluchten
Soms kunnen we ons opgesloten voelen in onszelf en in ons lichaam. Maar weglopen van onszelf en onze problemen helpt niet, want je zult altijd dezelfde persoon terugzien in de spiegel, waar je ook heen vlucht. De manier waarop jij jezelf ziet is alles. Als jij jezelf op een positieve manier ziet en werkt aan een gezond zelfbeeld dan voel jij je lang niet zo rusteloos en opgesloten. Werk eraan om de goede dingen van jezelf te zien, schrijf ze op, vier de dingen die je goed heb gedaan en fixeer je niet op al je minpunten.

4 Je hebt slechte relaties
Als je merkt dat je steeds weer relaties hebt met foute mannen (of vrouwen) dan houd je waarschijnlijk niet echt van jezelf. Je relaties zouden je welzijn moeten verbeteren, niet juist je vreugde en geluk wegnemen. Als je steeds weer in slechte relaties stapt dan betekent dit dat je aan jezelf moet werken om andere mensen aan te trekken. Want we accepteren alleen de liefde die we denken te verdienen. Dus vraag jezelf af: “Verdien ik beter?” Als je denkt dat je beter verdient dan weet je dat je op de goede weg bent en dat je onderweg bent naar het ontwikkelen van leuke en gezonde relaties met anderen. Van jezelf houden betekent dat je loskomt van slechte relaties die je alleen maar kwaad doen en dat je klaar bent om het positieve in je leven te verwelkomen.

5 Je voelt je ontmoedigt door het leven
Veel van ons voelen zich bijna dagelijks zo. Maar als we echt van onszelf zouden houden zouden we dan niet een leven moeten nastreven wat ons wel geluk zou brengen? Zouden we niet moeten werken aan het bouwen van een leven wat ons echt laat voelen dat we leven? Als jij je niet echt interesseert of je niet echt gepassioneerd voelt over je leven dan is het goed om diep naar binnen te kijken je af te vragen waarom je nu op deze manier leeft. We verdienen het allemaal om een vervuld leven te leiden en jij bent het aan jezelf verplicht om een zo mooi mogelijk leven voor jezelf te creëren.

Werk aan jezelf, desnoods met hulp van een coach en kom erachter wat jij nodig hebt, wat jou gelukkig maakt en hoe je dit kunt bereiken. Want je hoeft geen genoegen te nemen met minder, jij bent fantastisch!!