Geluk

7 ongemakkelijke dingen waar je tocht echt gelukkiger van wordt!

7 ongemakkelijke dingen die gelukkiger maken

Het zou toch lekker zijn als het pad naar geluk, persoonlijke groei en succes een makkelijk pad zou zijn. Helaas is dit niet het geval, de realiteit is dat we meestal alleen slagen als we onszelf dwingen om dingen te doen die we ongemakkelijk vinden. Uit je comfort zone stappen is dus belangrijk voor je geluk en je succes. Daarom zie je onderstaand 7 ongemakkelijke voorbeelden die je uiteindelijk gelukkiger maken!

1 Vraag om de dingen die je nodig hebt
Veel mensen zijn te bang om de dingen te vragen die ze nodig hebben. Want als je iets vraagt is er natuurlijk de kans dat iemand nee zegt of dat je afgewezen wordt. Maar de altijd blijvende ‘wat als’ is veel ongemakkelijker dan een duidelijk antwoord. Vraag jezelf af wat het ergste is wat er kan gebeuren als je vraagt om dingen die je nodig hebt.

2 Sta vroeg op
Vroeger opstaan dan normaal is waarschijnlijk zeker iets waar jij je ongemakkelijk bij voelt. Maar de extra tijd die je creëert voordat je dag echt begint is het vaak wel waard. Het geeft je ook de kans om je voor te bereiden op de dag die komen gaat, om te sporten of om een goed ontbijt te maken.

3 Zeg nee
Recent onderzoek toont aan dat hoe lastiger je het vindt om nee te zeggen, hoe meer stress je ervaart in je leven. We weten allemaal dat nee een krachtig woord is, maar toch vinden we het eng om dit woord te gebruiken. Leer om nee te zeggen en deel je tijd in zoals jij het wilt.

4 Aanvaard complimenten
Wanneer we een compliment krijgen hebben de meeste van ons de neiging om het compliment direct te ontkrachten. Waarom zou je, als je ergens hard aan hebt gewerkt, positieve feedback wegwuiven? Leer om complimenten te accepteren en je zal zelfverzekerder worden en overkomen.

5 Geef en ontvang kritische feedback
Het is niet makkelijk om kritische feedback aan iemand te geven en het is niet leuk om kritische feedback te ontvangen. Maar als je leert om open te staan voor feedback dan heb je de kans om te groeien en te leren.

6 Geef het toe als je fouten hebt gemaakt
Ongemakkelijk komt nog niet eens in de buurt van het gevoel wat je soms krijgt als je een fout hebt gemaakt. Maar gelukkig kun je van fouten leren. Door je fouten toe te geven win je respect en vertrouwen.

7 Stop met uitstellen
We kennen het bijna allemaal, er is een bepaalde taak die je maar blijft uitstellen tot morgen. Maar het probleem is dat morgen de volgende dag gewoon weer terugkomt en de dag daarna.. Maak een to do lijst en houd je aan deze lijst en bedenk hoe opgelucht jij bent als je jouw taak hebt volbracht!

Foto Atlantic-pacific.com