Bewegen Gezondheid

Zo ga jij deze zomer fit en vol energie op vakantie!

Zo ga jij fit op vakantie
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Heb jij je vakantie al geboekt of ben jij je nu aan het oriënteren? Wil je surfen, hiken, aan het strand liggen of steden bezoeken? Wat je ook doet, het is fijn om je vakantie fit te beginnen!

Wist jij dat veel mensen zich op vakantie juist helemaal niet zo fit voelen? Ze zijn moe, hebben hoofdpijn of worden ziek, super balen, maar dit heeft een oorzaak aldus onderzoekers uit Tilburg. “Vooral mensen met een verantwoordelijke, drukke baan lijken ziek te worden op vakantie. Dat kan te maken hebben met de invloed van stresshormonen op het immuunsysteem”, zegt onderzoeksleider Ad Vingerhoets, hoogleraar gezondheidspsychologie in Tilburg, “Mogelijk krijgen ziekteverwekkers pas een kans als de stresshormonen wegvallen.”

Gelukkig kun jij dit fenomeen tegengaan; ga voordat je op vakantie gaat lekker sporten zodat je veel minder gestrest bent! Het is bewezen dat sporten enorm goed werkt tegen stress. Daarnaast voelen we ons zelfverzekerder als we regelmatig sporten en dat is een fijn gevoel als we weten dat we onszelf straks weer in onze badkleding moeten hijsen!

Ik ga deze zomer hiken in de bergen van Oostenrijk, sinds ik dit vorig jaar heb geprobeerd vind ik dit de leukste manier van vakantie te vieren. Maar ik bereid me hier wel op voor, want hiken kan heel intensief zijn en is te vergelijken met een flinke work-out. Want ik vind het wel leuk om deze zomer een beetje uitdagende hike tochten te doen, lekker wandelen en klimmen en klauteren. Dus mijn conditie moet top zijn en mijn spieren moeten sterk zijn om zo ook de zwaardere routes te kunnen lopen.

Daarom train ik bij SportCity om zo met sterke beenspieren die wandeltochten te maken. Ik heb samen met een trainer van SportCity een Personal Fitplan opgesteld waarbij ik binnen 8 weken mijn doel van sterke beenpieren, een sterke core en een goede conditie kan bereiken.

Meten is weten

Aan mijn conditie werken bij SportCity

Wat is jouw doel voor deze zomer? Want wat je vakantieplannen ook zijn, met het Personal Fitplan van SportCity kun je jouw doel behalen! Dus wil je sterke armspieren voor je surf-vakantie? Een goede conditie voor je stedentrip? Wil je heerlijk zonder stress relaxt op het strand liggen? Of wil je stiekem eigenlijk wel wat strakker in je vel zitten deze zomer? Het is nog niet te laat! Ga ervoor!

Je kunt bij SportCity nu 8 weken gratis sporten en jouw doel waarmaken met jouw Personal Fitplan. Het Personal Fitplan is kosteloos, daarnaast wordt je vooruitgang elke 4 weken besproken en wordt je Fitplan waar nodig bijgesteld. Je kunt je met jouw Personal Fitplan focussen op bijvoorbeeld kracht, afvallen, balans, energie en vitaliteit.

Als het je zo makkelijk wordt gemaakt heb je eigenlijk geen smoesjes meer om je sportdoel voor deze zomer niet meer te halen :), dus ga ervoor!

Kijk hier voor meer informatie over de Sport 8 weken gratis actie van SportCity! #zomerfit

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie