Geluk

7 eerlijke redenen waarom ik mensen uit mijn leven blijf verwijderen

1 Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven een deurmat geweest, en daar ben ik klaar mee. Ik ben er mee om mensen toe te staan om over me heen te lopen. Ik ben er klaar mee om stil te blijven als iemand iets gemeens of kwetsend zegt. Nu ik eindelijk voor mezelf op kom veroorzaakt dit problemen met mijn vrienden en in relaties. Sommige mensen kunnen deze verandering in mij niet aan en er zijn ook mensen die ik niet meer in mijn leven wil. Dit zijn de mensen die ik ben ontgroeid.

2 Het leven is te kort om dezelfde argumenten steeds weer te gebruiken. Ik word niet steeds opnieuw boos omdat iemand geen respect voor me heeft. Als iemand het 1 keer doet dan geef ik die persoon misschien nog een kans, maar als het weer gebeurt dan is het klaar. Het maakt me niet meer uit wat voor excuses iemand heeft, blijkbaar menen ze niet wat ze zeggen, blijkbaar ben ik niet belangrijk genoeg. Blijkbaar verdienen ze mijn energie niet. 

3 Verschillende meningen hebben is één ding, maar verschillende moralen hebben is toch echt wat anders. Ik heb geleerd dat het prima is om verschillende meningen te hebben en dat je anderen niet mag veroordelen omdat ze een andere mening hebben. Maar er is een verschil tussen een hekel hebben aan een tv programma of een hekel hebben aan een groep mensen of persoon. Ik zou je niet hoeven te pushen om te geven om andere mensen. 

4 Sowieso voegen ze niet zo veel toe aan mijn leven. Ik ga niet, alleen omdat we samen een verleden delen, iemand in mijn leven houden. Als we niet echt met elkaar op kunnen schieten of als we elkaar amper spreken of als je mij meer stress dan plezier geeft dan is er geen enkele reden waarom we nog in elkaars leven zouden moeten zijn. Ik heb geen hekel aan je, ik wil je niet kwetsen, ik laat je simpelweg los. Ik heb niet genoeg tijd of energie voor mensen die eigenlijk niet zo belangrijk voor me zijn. 

5 Ik ben er klaar mee om altijd maar aardig te blijven om zo confrontaties te vermijden. Het maakt me niet meer uit als ik te emotioneel, onaardig of moeilijk overkom. Ik sta het niet meer toe als mensen grappen maken ten koste van iemand anders. Ik sta het niet meer toe als mensen zich als een hork gedragen. Ik laat je er niet meer wegkomen als je je gedraagt als een eikel. Dit scheelt want als ik die mensen nog niet had los gelaten dan laten zij mij wel los. 

6 Ik verdien het om mezelf op mijn gemak en comfortabel te voelen. Ik ga het mezelf niet meer moeilijk maken met mensen die me niet met respect behandelen. Ik ga mezelf niet meer in stresssituaties begeven, alleen maar omdat ik beleefd probeer te zijn. Ik geloof niet meer dat je met iemand omgaat die niet goed voor je is alleen maar omdat je familie bent of een verleden deelt. Als jij me een rot gevoel geeft dan verwijder ik je uit mijn leven. Het maakt niet wie je bent, het maakt het welk gevoel je me geeft. 

7 Het gebeurt natuurlijk. Soms probeer ik niet actief om je uit mijn leven te verwijderen, ik vergeet gewoon om je te appen. Ik vergeet om plannen met je te maken. Ik ben te druk met mijn eigen leven dat je vervaagt naar de achtergrond. Het heeft niets met jou te maken, dit is gewoon het leven. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Geschreven door January Nelson oorspronkelijk gepubliceerd op Thoughtcatalog.