Geluk

Soms ben jij de enige die er voor jou kan zijn

Soms ben jij de enige die er voor jou kan zijn

Soms moet je eerst naar jezelf luisteren voordat je naar anderen luistert. Jij zou de gene moeten zijn die de antwoorden vindt in plaats van dat je anderen om antwoorden vraagt. 

Soms moet jij je eigen wake up call zijn wanneer jij je verloren voelt. Jij moet de gene zijn die op zoek gaat naar de waarheid, naar passie, naar waar je hoort en naar wat voor soort leven je wilt leiden. Je zou niet moeten wachten tot er iemand komt die je vertelt wat je moet doen.

Soms moet jij jezelf redden en ben jij zelf de gene die jouw gebroken hart moet helen. Moet jij de gene zijn die beslist dat dat het tijd is om je verhaal te veranderen en die een nieuwe verhaal creëert. 

Soms moet je hard tegen jezelf zijn en je eigen hart breken met de waarheid in plaats van te leven in een leugen. Soms moet je bepaalde mensen achter je laten, de mensen die je tekort hebben gedaan confronteren en weglopen van mensen van wie je ooit hebt gehouden. Je moet jezelf soms forceren om verder te gaan, om te stoppen met je afvragen en te stoppen met afwachten. Jij bent degene die jou ervan moet overtuigen dat je beter verdient en dat je niet genoegen moet nemen met minder. Soms moet je het niet erg vinden om alleen te zijn. 

Soms moet je leren om het prima te vinden dat jij dingen wilt die anderen niet begrijpen. Soms zul je de enige persoon in een kamer zijn die het anders ziet, die een ander leven ambieert en je moet hier keihard voor vechten. Ook als je zelf niet eens weet hoe je hier moet komen of hoe je dit gaat doen.

Want uiteindelijk weet niemand wie jij echt bent en zelfs wanneer alle maskers af zijn ziet niemand wat jij ziet. Voelt niemand wat jij voelt en weet niemand waar jij ’s nachts over ligt te piekeren. Jij moet er voor jezelf zijn, je eigen hand vasthouden want we hebben niet allemaal de mazzel dat we iemand tegenkomen die onze reis begrijpt en die je steunt tot je het hebt gehaald.

Je zult niet altijd mensen vinden die bereid zijn om bepaalde bergen met je te beklimmen, soms moet je de tocht alleen afleggen. Dit is vermoeiend en zwaar, maar als je er eenmaal bent dan lijkt alles zo onbelangrijk en klein. Als je er eenmaal bent zal alles op zijn plek vallen en zul je blij zijn dat je het hebt gehaald, zelfs als jij de enige bent die geniet van het uitzicht. 

Volg jij Herhealth.nl al op  Instagram?

thoughtcatalog.com