Geluk

8 dingen waar je elke dag voor zou moeten vechten

8 dingen waar je elke dag voor zou moeten vechten

1 Trots op jezelf kunnen zijn
Makkelijke doelen bestaan niet. Een doel behalen is iets bereiken waar je moeite voor moet doen en waar je dingen voor op moet geven. De meeste doelen die iets betekenen en die iets waard zijn vereisen moeite en kosten tijd.  Maar je zult uiteindelijk niet de dagen herinneren die voorbij kabbelden, het zijn de momenten waarop je trots op jezelf was omdat je iets had bereikt. Doe niet hetgeen wat makkelijk is, doe waar je toe in staat bent.

2 Eerlijkheid en de waarheid
Persoonlijke veranderingen en groei kunnen enorm belonend zijn, maar alleen wanneer het veranderingsproces is gebaseerd op eerlijkheid en de waarheid. Het leven zal niet werken als jij niet jezelf bent. De waarheid is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk zal het ervoor zorgen dat je vrij bent.

3 Een leven zonder jaloers te zijn op anderen
Jaloers zijn op anderen brengt giftige energie. Als je toegeeft aan jaloers gedrag dan is de prijs die je betaalt hoog: een slecht humeur, niet productief zijn, een minderwaardigheidscomplex en chronische hoofd- of buikpijn. Jaloers zijn op anderen heeft heeft geen nut. In plaats van je te focussen op de dingen die je niet hebt kun je beter denken aan de dingen die je wel hebt en de dingen die je kunt doen om te bereiken wat je wilt bereiken.

4 Positieve verandering
Als je in een situatie zit waar je niet in wilt zitten dan lijkt elke verandering positief. Maar verandering alleen voor het veranderen, brengt je niet noodzakelijk verder in het leven. Als jij je tijd en energie gebruikt om te veranderen, zorg er dan voor dat deze verandering positief is. Vecht niet tegen dingen die je niet wilt, creëer dingen die je wel wilt.

5 Bereidheid om te leren van je fouten
Een fout hoeft je hele leven niet te bepalen en dit gebeurt ook niet behalve als jij dit toestaat. Dit uur is een nieuw uur, waar nog geen fouten inzitten. Leer van je fouten, maar blijf ze niet meenemen. De weg naar succes is bezaait met fouten, je kunt ze niet vermijden, daarom kun je er maar beter van leren en ervoor zorgen dat je niet 2 keer dezelfde fout maakt. Het ding wat uiteindelijk jouw succes bepaalt is hoe jij omgaat met je fouten.

6 Doorzettingsvermogen en geduld
Voor succes moet je niet alleen in beweging komen, het heeft ook doorzettingsvermogen en geduld nodig. Rust voldoende, maar geef niet op, je weet nooit wat er om de hoek op je wacht. Zet elke dag een stapje en blijf langzaam doorlopen.

7 Echte liefde
Er is geen partner die al je problemen voor je op kan lossen. Er is geen liefde op het eerste gezicht wat blijft bestaan zonder inzet. Maar er is wel iemand die het waard is om voor te vechten. Deze persoon is niet perfect, maar je vult elkaar aan en samen vorm je een team.

8 Goedheid
Probeer altijd oprecht te zijn in je gedachtes, woorden en daden. Als het niet goed voelt of is, doe het dan niet. Als het niet waar is, herhaal het dan niet. Doe wat je doet omdat je gelooft dat het het juiste is om te doen. Doe ook het juiste wanneer niemand kijkt en laat je goedheid voor je spreken.