Geluk

4 dingen die essentieel zijn als jij je niet meer druk wilt maken over wat anderen denken

4 dingen die essentieel zijn als jij niet meer druk wilt maken over wat anderen denken

Wat als het je oprecht niets meer zou schelen wat anderen van je vinden?
Wat voor verschil zou dat maken voor jouw leven?

Soms trekken we ons te veel aan van wat anderen van ons denken en dit kan een grotere impact op ons leven hebben dan we denken. Vele mensen doen dingen, of juist niet, omdat we te veel met de mening van anderen bezig zijn.
“Wat zouden mijn collega’s denken als ik nu zou zeggen dat ik dit eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee vind?”
“Zorg deze broek ervoor dat mijn billen groter lijken?”
“Als ik mijn leven anders in zou richten, wat zou mijn familie dan van me denken?”

Wat voor leven leiden we eigenlijk als het voor een groot deel wordt bepaald door de meningen van anderen? 

Het leven is kort en kostbaar, deel het daarom in zoals jij wilt. Het is tijd om te laten zien wie jij bent en hieronder zie je 4 essentiële dingen die je nodig hebt om te kunnen zijn wie je bent zonder je druk te maken over wat anderen vinden:

1 Een mentale hamer
Om korte metten te maken met jouw behoefte voor externe waardering. Jezelf verliezen in de meningen van anderen is makkelijk, maar maakt het een stuk moeilijker om jezelf te zijn. Dus stop met je druk maken over wat anderen van je vinden en investeer je tijd in het bewust worden van hoe anderen invloed hebben op je leven. Je hebt geen goedkeuring van anderen nodig om te doen wat jij wilt. Niemand, behalve jijzelf,  mag de macht hebben om te bepalen wie jij bent of wat jij wilt. 

-> 4 effectieve manieren om om te gaan met mensen die je veroordelen

2 Een vergrootglas
Om je te focussen op wat belangrijk is voor jou! Er zal altijd iemand zijn die het niet met je eens is of die je niet begrijpt. Daar heb je absoluut geen controle over en dit is zo belangrijk als jij het maakt. Wat sowieso belangrijk is, is de manier waarop jij jezelf en je leven ziet. Doe wat jij denkt wat goed is. Weet je niet zeker wat je wilt of belangrijk vindt? Vraag jezelf dan af wat jou enthousiast maakt, wat je juist irriteert of boos maakt en welke kennis of ervaringen je het liefst met anderen zou willen delen.

3 Water
Om jezelf te laten blijven groeien. Een groot deel van je niet druk maken over wat anderen denken is is comfortabel zijn met wie je bent. Dit is moeilijk wanneer de meningen van anderen vaak de beslissende factor zijn. Om te kunnen groeien is verandering nodig en we veranderen doordat we dingen leren. Leef daarom met alles wat je hebt en koester jouw unieke kansen. Groeien betekent dat je uit je comfort zone stapt. Je bent het product uit het verleden, maar dit hoeft niet zo te zijn. Wees de persoon die je zou moeten zijn, zonder schuldgevoelens en zonder schaamte.

4 Een spotlight
Om te schijnen op jouw passie en enthousiasme. Het is jouw taak om gelukkig en blij te zijn. Wat je doelen ook zijn, van binnen geloof je dat jouw doelen je gelukkig maken. Elke actie, elk verlangen wat we hebben komt voort uit het geloof dat het ons gelukkig zal maken. Schijn een een spotlight op de dingen die jou enthousiast en gepassioneerd maken. Maak je niet meer druk om wat anderen dingen, focus je op wat jou blij maakt. 

Als je je altijd bezig hebt gehouden met de meningen van anderen dan kan het moeilijk zijn om dit los te laten. Dit is prima, het is logisch dat het lastig en verwarrend is. Maar dit is geen excuus om maar in dit stadium te blijven. Want het is jouw leven, het zijn jouw keuzes, jouw verantwoording, jouw consequenties. Niet die van je buren, je ouders, je familie, je collega’s of je vrienden. Leef zoals jij het wil; want het leven is te kostbaar om het te laten bepalen door anderen. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?